Darujemo knjigu: Fannie Flagg – Povratak u Whistle Stop

U suradnji s izdavačkom kućom Mozaik darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Fannie Flagg – ‘Povratak u Whistle Stop’.

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog
Šaljite na mail: [email protected]
Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!
Vaše mailove šaljite do 31. listopada
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 1. studenoga
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Fannie Flagg je američka glumica, komičarka i spisateljica. Nakon uspješne filmske karijere, 1980-ih se okrenula pisanju te 1987. godine objavila ‘Pohane zelene rajčice’. Poslije filmske adaptacije romana, njezina spisateljska karijera krenula je u neslućene visine, pa su joj i na hrvatskom jeziku objavljeni brojni naslovi: ‘Daisy Fay i čudotvorac’, ‘Sreća ispod duge’, ‘Dobrodošla na svijet, djevojčice’, ‘Još te sanjam’, ‘Posljednji susret cura s benzinske’ i ‘Cijeli grad priča’. Flagg je za roman ‘Cijeli grad priča’ osvojila renomiranu nagradu Southern Book Prize.

Trideset tri godine nakon uspješnice ‘Pohanih zelenih rajčica’, Fannie Flagg napisala je nastavak, ‘Povratak u Whistle Stop’, kojim nas vraća u idiličnu atmosferu željezničkog gradića. Ovaj atmosferičan i topao nastavak velikog hita oslikava ono posebno i čarobno u svakodnevnim životima običnih ljudi, progovara o ponovnom otkrivanju mladosti, vraća nas u djetinjstvo te propitkuje što za nas predstavlja pojam doma i je li mu se ikada moguće vratiti. Roman je s engleskog jezika prevela Ivana Bodul.

Bud Threadgoode svoje je sretno djetinjstvo proveo u užurbanom željezničkom gradiću Whistle Stop, odrastajući sa svojom pobožnom majkom Ruth i otkvačenom tetom Idgie. Njih su dvije skupa vodile gostionicu Whistle Stop, poznatu po kulinarskom specijalitetu – pohanim zelenim rajčicama. Međutim, kako je ranžirni kolodvor u tome gradiću prestao funkcionirati, Whistle Stop se pretvorio u grad duhova i jedino što je ostalo od Budova djetinjstva samo su kuće prekrivene daskama i sjećanje na ljepša vremena. No, jednoga dana Bud odlučuje otići na svoje posljednje putovanje kako bi vidio što se dogodilo s njegovim voljenim gradićem. Na tom putu upoznaje nove prijatelje te otkriva mnoštvo tajni, kako o vlastitom životu, tako i o životu svoje majke i tete te ostalih sugrađana.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,