Darujemo knjigu: Hugo Pratt, portret perom

U suradnji s izdavačkom kućom Vuković & Runjić 1 čitatelja/icu darujemo knjigom  Thierryja Thomasa – ‘Hugo Pratt, portret perom’.U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog
Šaljite na mail: [email protected]
Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!
Vaše mailove šaljite do 4. prosinca
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 5. prosinca
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Veliki poznavatelj opusa Huga Pratta Thierry Thomas oživljava osebujni karakter legende stripa, susrete koji su obilježili Prattov život i potaknuli preobrazbe njegova crtačkog stila.

Ovo je knjiga o čovjeku koji nije ilustrirao, nego je crtežom pričao priču. Koji je shvatio da je kišu dovoljno naznačiti u nekoliko poteza ‘prožetih duhom kiše’, autoru koji je čak i onomatopejama afirmirao strip kao umjetnost, a sebe kao autora crtane književnosti.

Thierry Thomas zamišlja dan kad je Hugo Pratt dobio nadahnuće za lik Corta Maltesea. Pripovijeda nam o Prattovim ljubavima, putovanjima i temama koje su ga zaokupljale
– vojsci, pograničnim ratovima u Americi 18. stoljeća, ezoterizmu, mitologiji.

Plod mladenačke fascinacije i uvida koje nosi zrelost, ‘Hugo Pratt, portret perom’ slikovit je portret autora čiji stripovi i danas oduševljavaju sve generacije čitalaca.

Thierry Thomas redatelj je na televizijskim postajama Arte i France 5. Kao vrstan znalac devete umjetnosti i velik zaljubljenik u opus Huga Pratta, sudjelovao je u produkciji animiranog filma i serije ‘Corto Maltese’, a za nakladu Casterman napisao je nekoliko tematskih djela o Prattu.

Tagged: , , , , , , , , ,