Darujemo knjigu: Još te sanjam

U suradnji s Mozaikom, darujemo 2 primjerka knjige Fannie Flag – ‘Još te sanjam’

Još te sanjamKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 3. prosinca

Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena

4. prosinca

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Od autorice hit romana ‘Pohane zelene rajčice’, na police knjižara stigao je novi roman ‘Još te sanjam’.

Fannie Flagg se vraća! I to s romanom ‘Još te sanjam’! Njezinim  najboljim romanom koji je neodoljivo smiješan te vas kroz zanimljivu priču uvodi u nered na ulicama Birminghama i Alabame te isprepliće prošlost, sadašnjost i budućnost.To je je prekrasan roman s jednakim udjelom Južnjačkog šarma, misterioznog ubojstva te je savršen spoj komedije i starinske mudrosti koja može biti jedino dobra u vlastitoj izvedbi izvanredne Fannie Flagg.

Autorica na tipično njezin druželjubiv način najbolje piše o ovakvim slatkim pričama o prijateljstvu, odanosti i mijenjenju svijeta. Ono što se nikada ne mijenja u bilo kojem od Flagginih romana je sposobnost da ispriča priču sa svojim  slatkim južnim šarmom i humorom, što najbolje ilustrira scenu u kojoj Maggie i Brenda moraju premjestiti stari kostur – tipična strip scena! Umjesto da poprijeko gledaju na budućnost, njezini likovi uspijevaju pronaći snagu u svojim  prijateljima i zajednici. Oni će prije zapaliti svijeću nego proklinjati tamu. ‘Još te sanjam’  je savršen dar za svaku vama dragu osobu, za svakoga tko cijeni dobro ispričanu priču. To također može biti savršen protuotrov nakon dugog,  napornog dana na poslu ili blagdanskom šopingu.

A na kraju… što bi mogao biti bolji poklon za blagdane?

Svatko tko je upoznao Maggie Fortenberry mogao bi pomisliti kako je njezin život savršen, a ona sretna žena. Lijepa je, šarmantna i uspješna u poslu, baš kao što bi čovjek očekivao od nekadašnje Miss Alabame. Ali zapravo,  Maggie je nesretna da nesretnija ne može biti. Ona, naime, smatra da je odavno trebala biti okružena djecom, odanim suprugom i kućnim ljubimcima. Ali, pogrešna veza s oženjenim muškarcem odvela ju je drugim putem. Umjesto  ostvarenja vlastitoga sna, ona za život zarađuje prodajući taj san drugima. Radi kao agentica za prodaju nekretnina, a tom je poslu krenulo nizbrdo. Zato Maggie smišlja savršen plan kako da sve okonča, kako da nestane. I kad sve  bude spremno za taj važan čin, jedno neočekivano otkriće za drugim poremetit će joj planove. Nakratko? Ili zauvijek? Maggie će naučiti vrijednu lekciju o prirodi prijateljstva, izazovima moderna života i opasnostima nemogućih snova.  Ujedno će spoznati da svi, živi i mrtvi, imaju barem jednu malu tajnu koja se otkrije pa makar i za stotinu godina…

Fannie Flagg proslavila se romanom ‘Pohane zelene rajčice’, a na hrvatski su joj jezik prevedeni i romani ‘Sreća ispod duge’, ‘Daisy Fay i čudotvorac’ i ‘Dobro došla na svijet djevojčice’.

Roman ‘Još te sanjam’ ponovno je silno duhovit, šarmantan i dirljiv i donosi sve što smo zavoljeli kod ove autorice: njezinu ljudsku toplinu, nevjerojatan pripovjedački dar i spoznaju da su najbolje stvari u životu zapravo sitnice, da su  nadohvat ruke, ali da nam treba jako mnogo vremena da ih primijetimo. Roman je s engleskoga prevela Mirna Čubranić.

Tagged: , , , , , , , , , ,