Darujemo knjigu: Lidijin obiteljski stol

U suradnji s izdavačkom kućom Meandar media, darujemo 2 primjerka knjige Lidije Bastianich Mattichio ‘Lidijin obiteljski stol’.Lidijin obiteljski stol

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR4
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 25. listopada
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 26. listopada
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Lidia Bastianich, jedna od najpoznatijih masterchefova u svijetu i njezina kuhinja česta je tema brojnih članaka u hrvatskim medijima pogotovo nakon dokumentarnog serijala ‘Lidijina kuhinja’ koji se lani prikazivao na HTV-u.

Njezina životna priča mnogo je puta ispunjavala stranice blještavih magazina, gostovala je u brojnim televizijskim emisijama, bila predstavljena dokumentarnim filmovima, no tek se pokoji recept iz njezina nevjerojatno bogatog opusa kulinarske publicistike probio u hrvatsku javnost.

‘Lidijin obiteljski stol’ iznimno je bogata, temeljita i raskošno ilustrirana knjiga o kuhinji iz dana u dan za vlastitu obitelj, za obiteljske prigode i svečanosti, za užitak pripreme hrane i konzumiranja. Riječ je o prvom prijevodu i jedinom prijevodu jedne njezine knjige na hrvatski usprkos činjenici da je Lidia Bastianich hrvatskog podrijetla.

Pisanje kuharice je poput putovanja kroz moj život. Svaki recept ima priču, a svaka priča je dio mojih osobnih sjećanja… Ovom knjigom više želim izraziti radost i kreativnost koje pronalazim u obiteljskom kuhanju nego dati točne mjere i tehnike za pojedini recept. Iznošenje domaće hrane na stol – pažljivo kupljene, svjesno pripremljene, u skladu sa željama ljudi koje hranimo odgojni je čin. Kroz njega učimo i dijelimo svoje emocije, mudrost i ljubav.’

(Lidia Bastianich Mattichio)

Tagged: , , , , , , , , ,