Darujemo knjigu: Liu Cixin – Mračna šuma

U suradnji s izdavačkom kućom Vuković & Runjić  darujemo 1 čitatelja/icu knjigom koju potpisuje kineski autor Liu Cixin – ‘Mračna šuma’.U subjektu navedite: FDAR3
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog
Šaljite na mail: [email protected]
Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!
Vaše mailove šaljite do 10. siječnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 11. siječnja
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

‘Mračna šuma’ drugi je nastavak trilogije ‘Sjećanje na prošlost Zemlje’ višestruko nagrađivanoga kineskog SF autora Liu Cixina.

Zemlja je osupnuta otkrićem o nadolazećoj invaziji izvanzemaljaca – za četiri stoljeća u budućnosti. Ljudski suradnici neprijatelja poraženi su, ali prisutnost sofona, subatomskih čestica koje Trisolarcima omogućuju neposredan uvid u sve ljudske informacije, znači da su obrambeni planovi Zemlje izloženi neprijatelju. Jedina preostala tajna je ljudski um. Zbog toga je stvoren projekt ‘Zidozornici’, odvažan plan koji četvorici muškaraca nudi ogromne resurse ne bi li osmislili tajne strategije skrivene od stanovnika Zemlje i od Trisolarisa. Tri sudionika na projektu ugledni su državnici i znanstvenici, ali četvrti je potpuni anonimac.

Liu Cixin (1963.) predvodnik je nove generacije kineskih SF autora i tvorac specifično kineskog stila znanstvene fantastike. Osam puta zaredom bio je dobitnik najveće kineske SF nagrade Galaxy, od 1999. do 2006. te ponovo 2010., a 2015. njegov je najpoznatiji roman ‘Problem triju tijela’ nominiran za nagradu Nebula te osvojio Huga. Djela mu se ističu smjelim zamahom imaginacije i snažno oslikanom atmosferom u kojoj se fikcija isprepleće s realnošću, a čvrsti znanstveni temelji daju im zastrašujuću uvjerljivost.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,