Darujemo knjigu: Susanna Mary Clarke – Piranesi

U suradnji s izdavačkom kućom Vuković & Runjić darujemo 1 čitatelja/icu knjigom Susanne Mary Clarke – ‘Piranesi’.U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog
Šaljite na mail: [email protected]
Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!
Vaše mailove šaljite do 10.  siječnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 11. siječnja
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Piranesi živi u Kući. Možda je tu oduvijek. Iz dana u dan u bilježnicama ispisuje evidenciju čudesnih stvari koje Kuća nudi: labirinta nebrojenih dvorana, tisuća kipova, plime koja huči stubištima, oblaka koji lagano promiču gornjim dvoranama. Utorkom i petkom, Piranesi se sastaje s prijateljem Drugim. Ostalih dana prinosi darove hrane i lopoča Mrtvima. Ali uglavnom je sam. A onda se počnu pojavljivati poruke, koje netko kredom ispisuje po popločanom podu. U Kući se pojavila nova osoba. Ali tko je i što želi? Je li to prijatelj ili netko tko će, kako tvrdi Drugi, donijeti tek uništenje i ludilo?

Treba pronaći izgubljene tekstove, razotkriti tajne. Svijet za koji je Piranesi mislio da ga tako dobro poznaje postaje čudan i opasan. Ljepota Kuće je nemjerljiva, njezina je Milost beskrajna.

Susanna Mary Clarke (1959.) engleska je spisateljica koju je 2004. proslavio debi­tantski fantastični roman ‘Jonathan Strange & gospodin Norrell’, koji je dobitnik nagrada Hugo, Locus i World Fantasy Award, a konkurirao je i za prestižnu nagradu Man Booker. Clarke je autorica i zbirke pripovijedaka ‘Gospođe iz Grace Adieua’ (2006.). Prema mišljenju kritike, dugo očekivanim drugim romanom ‘Piranesi’, etablirala se kao jedna od najvećih suvremenih britanskih književnica.

Prevoditelj Saša Stančin rođen je u Varaždinu 1965. Živi u Zagrebu, gdje je diplomirao anglistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu. Kao prevoditelj surađuje i s Trećim programom Hrvatskog radija. Za nakladu Vuković&Runjić preveo je knjige Davida Mitchella, Kevina Barryja, Philipa K. Dicka, Normana Mailera, Paula Morleyja, Stevena Millhausera te roman ‘Jonathan Strange & gospodin Norrell Susanne Clarke’ (uz Dinka Telećana i Marka Gregorića).

Tagged: , , , , , , , , , ,