Darujemo: Novi tajni dnevnik Hendrika Groena, 85 godina – do kraja života

U suradnji s izdavačkom kućom Mozaik knjiga darujemo 1 čitatelja/icu knjigom ‘Novi tajni dnevnik Hendrika Groena, 85 godina – do kraja života’.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 15. siječnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 16. siječnja

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

‘Novi tajni dnevnik Hendrika Groena’ nastavak je svjetskog hita ‘Tajni dnevnik Hendrika Groena’. Hendrika Groena upoznali smo u njegovom prvom dnevniku, zajedno sa svojim prijateljem Evertom i ostalim članovima kluba ‘Starci, a ne mrtvaci’. Hendrik posljednje godine života pokušava provesti što ugodnije u domu za starije u sjevernom dijelu Amsterdama, ali nije mu uvijek lako biti dobro raspoložen. Srećom, opet se prihvatio pisanja. Svojim prepoznatljivim šarmantnim humorom okomio se na sustanare, ravnateljstvo, svoje prijatelje i starost općenito, pri čemu ni sebe nije štedio.

Hendrik Groen je svoj prvi dnevnik objavio 2014. godine, a uspjeh te knjige ne može nitko osporiti. Postoji čak i pravi klub obožavatelja Hendrika Groena, prava na prijevod prodana su u više od dvadeset pet zemalja, a snimljena je i televizijska serija. Upravo zbog svega toga ali i entuzijastičnih reakcija čitatelja bilo je više nego dovoljno da Hendrik Groen dobije novi nastavak.

Neumoljivi Hendrik Groen, najnevjerojatniji nizozemski junak, postao je kulturološki fenomen i bestseler broj jedan u rodnoj Nizozemskoj. Sada, on i njegov dugi niz godina anonimni tvorac, čiji identitet se strogo čuvao, osvajaju svijet. Gotovo dvije godine bile su potrebne da se otkrije tko se krije iza pseudonima Hendrik Groen i 2016. godine javnost je saznala kako je autor ovih svjetskih bestselera nizozemski pisac Peter de Smet. On je nakon toga kratko poručio da ne piše zbog medijske pažnje te kako nema smisla da se oko toga podiže medijska prašina.

‘Novi tajni dnevnik Hendrika Groena’ svojom dosjetljivošću i primjerenošću neće oduševiti samo starije čitatelje, nego će šarmirati i nadahnuti i one kojima je istek roka trajanja još daleko. Roman je s nizozemskoga prevela Svetlana Grubić Samaržija.

Tagged: , , , , , , , , ,