Darujemo ulaznice: Bronx Gothic u ZKM-u

U suradnji sa ZKM-om darujemo 1 čitatelja/icu s 2 ulaznice za predstavu ‘Bronx Gothic’, američke umjetnice off broadway scene Okwui Okpokwasili, koja gostuje u okviru festivala Američko kazalište u Zagrebu. Predstave su 15. i 16. travnja u 20.00 sati (navedite termin koji želite).Bronx GothicU subjektu navedite: FDAR5
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 14. travnja do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 15. travnja u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

U okviru ‘PS 122 – festivala američkog kazališta’ od 12. do 16. travnja u organizaciji Zagrebačkog kazališta mladih gostovat će predstave – ‘Smetnja vida’ Christine Masciotti u režiji Richarda Maxwella, ‘Galeb ( Misleći na tebe)’ autorski projekt Tine Satter  te ‘Bronx Gothic’ Okwuiu Okpokwasili redatelja Petera Borna.

Poznati autori i kazališne skupine newyorške downtown scene okupljeni  oko teatra ‘PS 122’ obnovili su suradnju nakon dužeg vremena i krenuli na jednomjesečnu europsku turneju, te će nakon Toulousea, Pariza i Strasbourga, gostovati i u Zagrebu. Kazalište ‘PS 122’ već je gotovo 35 godina kultno mjesto američkog neovisnog teatra koje promiče sve vrste izvedbenih umjetnosti, potiče otvoreni kulturni dijalog te je odavno postalo referentna točka inovativne newyorške scene.

Festival počinje suvremenom predstavom ‘Smetnja vida’ u režiji jednog od najpoznatijih redatelja off broadway scene Richarda Maxwella, koja progovara o ženi našeg vremena suočenom sa stresnom rastavom braka. To je predstava koja se nježno i jednostavno fokusira na međuljudske odnose, pružajući letimičan pogled na kompleksnost svakodnevnog života.

Predstava ‘Galeb (Misleći na tebe)’ koja će biti izvedena u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti  spaja poznatu dramu Antona Pavloviča Čehova, dijelove njegovih dnevnika i pisama. U njoj se sljubljuje piščev neobičan smisao za humor s problemima modernog vremena. To je nova i drukčija interpretacija poznatog predloška, inovativna i istraživačka, koja otvara nova pitanja o umjetničkom stvaranju – nekad i danas.

‘Bronx Gothic’ je solo projekt glumice i plesačice Okwui Okpokwasili koji se bavi traumatičnim odrastanjem dviju djevojčica u Bronxu. To je simbioza plesne i dramske predstave, fizički teatar, na trenutke duhovit i poetičan no potresan i prepun strahova, boli i frustracija. Potraga za empatijom i razumijevanjem okoline i najbližih postaje neostvariva misija, duboka frustracija o čežnji za ljubavlju i podrškom.

Gostovanje ‘PS 122 – festivala američkog kazališta’  u Zagrebu omogućili su Veleposlanstvo SAD u Hrvatskoj te ONDE, FACE i Trust for Mutual Understanding.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,