Darujemo ulaznice: Buba u uhu u Kerempuhu

U suradnji sa zagrebačkim kazalištem Kerempuh darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za predstavu Georgesa Feydeaua ‘Buba u uhu’, u režiji Kreše Dolenčića, koja će biti prikazana 28. svibnja u 20 sati.Buba-u-uhuKratko napišite zašto želite osvojiti ulaznice

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 27. svibnja do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 28. svibnja u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Gotovo trideset godina nakon što je prva izvedba ‘Bube u uhu’ odigrana na daskama Satiričkog kazališta Kerempuh, u sklopu obilježavanja 50. godišnjice ovog teatra, najavljuju veliki povratak legendarnog naslova. Druga ovosezonska premijera Kazališta Kerempuh je upravo ‘Buba u uhu’ Georgesa Feydeaua u režiji Krešimira Dolenčića, koji je u Kerempuhu s velikim uspjehom već postavio dvije hit predstave – ‘Čudo u Poskokovoj Dragi’ Ante Tomića i ‘Krletku’ Jeana Poireta.

‘Buba u uhu’ napisana je na samom početku dvadesetog stoljeća, u posljednjim bezbrižnim danima građanskog društva. Od trenutka kada je napisana, ova komedija nastala na čvrstim temeljima vodvilja i bulevarskog kazališta, ne skida se s repertoara svjetskih i domaćih kazališta. Više od nekoliko stotina izvedbi samo na daskama Kerempuha svjedoče o nepresušnoj potrebi publike za humorom situacije i karaktera, humorom koji je odraz želje za životom te neprekidne potrage za ljubavlju i srećom. Georges Feydeau bio je iznimno vrijedan autor koji je iza sebe ostavio više od 60 komedija, a njegov će opus postati izvor nadahnuća za pisce teatra apsurda te one nadrealističkog i dadaističkog pravca.

Glavni ljubavni par igraju Linda Begonja i Borko Perić, a u predstavi sudjeluje velik dio ansambla Kerempuha: Željko Königsknecht, Filip Detelić, Tarik Filipović, Luka Petrušić, Anita Matić Delić, Mario Mirković, Ana Maras Harmander, Hrvoje Kečkeš, Elizabeta Kukić, Mia Begović, Edo Vujić i Velimir Čokljat.

Dramaturginja predstave Ana Tonković Dolenčić autorica je i adaptacije teksta, kostime je izradila Doris Kristić s Ivanom Jelušić, scenografiju potpisuje Valentina Crnković, a glazbu Matej Meštrović. Asistentica redatelja je Ivona Tomić.

Priča o ženi jednog direktora osiguravajućeg društva koja posumnja u vjernost svoga muža, a sve zbog njegove poljuljane muškosti zasigurno će oduševiti brojne ljubitelje Kazališta Kerempuh, koji će uživati u jednom ludom danu ispunjenom jurnjavom i nevjerojatnim obratima na kazališnim daskama. Sve je moguće kada nema drugih briga osim ljubavnih intriga i ispunjavanja dokolice, tada borba protiv dosade i svakodnevnih sitnica poprima vrlo dramatične razmjere.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,