Darujemo ulaznice: Chishche Lishche u Kerempuhu

U suradnji sa zagrebačkim kazalištem Kerempuh darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za kabaretsku predstavu ‘Chishche Lishche’, koja će biti prikazana na noćnoj sceni 12. travnja u 23 sata.Chishche LishcheU subjektu navedite: FDAR7
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 10. travnja do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 11. travnja u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Cabaret kao scenska forma predstavlja polazište u umjetničkom razvoju Kerempuha. Još davne 1964. (25. ožujka) otvara se satirički cabaret Jazavac koji je 1994. preimenovan u Kerempuh. U njemu se izvodi cabaret, i to s publikom za stolovima, ali ta će se forma održati i kasnije, prilikom prijelaza u novi prostor u Ilici. Cabaret je vitalni kazališni dio i repertoarni prethodnik svih kasnijih komedija i satira izvedenih do današnjeg dana. To je zanimljiv i uzbudljiv žanr jer objedinjuje razne umjetnosti. Spaja glumu, pjevanje, svirku, scenski pokret, ples, stand up…

Jedinstven je i po neposrednom kontaktu s publikom pa je tako fleksibilan i otvoren prema promjenama. Mogu ga oblikovati reakcije publike, pojedinačne situacije ili trenutne novosti u državi. Taj prirodni spoj glazbe i kazališta uzrokovao je 2010. godine i pokretanje kazališnog banda Chishche Lishche koji je svoj buran glazbeni život započeo za vrijeme rada na predstavi ‘O medvjedima i ljudima’ (autora i redatelja S. Anočića).

Band čine četiri istaknuta glumca Kerempuhovog ansambla, a to su: Ivan Đuričić (saksofon, harmonika, vokal), Hrvoje Kečkeš (bas gitara), Mario Mirković (gitara) i Luka Petrušić (bubnjevi). U ovom cabaretu kao sjajan vokal i glumačko pojačanje, pridružuje im se i Maja Posavec. Oni inače non stop sviraju, nastupaju na renomiranim kazališnim festivalima, rasturaju po trgovima, na dodjelama nagrada te u najpoznatijim zagrebačkim klubovima, a od sada ih možete redovito pratiti i na pozornici Noćne scene ‘Kerempuha’.

Moći ćete uživati u glazbenim obradama i autorskoj interpretaciji ‘Balada Petrice Kerempuha’ Miroslava Krleže, i to sljedećih: ‘Ni med cvetjem ni pravice’, ‘Na mukah’, ‘Khevenhiller’, ‘Komendrijaši’, ‘Galženjačka’, ‘Gumbelijum roža fino diši’ i ‘Baba cmizdri pod galgama’. Razveselit će vas estradnom poezijom, razgalit će vas šlagerima, u srce vas dirnuti rodoljubnom poezijom Petra Preradovića te mnogim drugim domaćim hitovima.

Skečevi su nastali kroz improvizaciju, od kojih se neki temelje na beskrajno duhovitim kolumnama Ante Tomića, a neki su autorski, nastali za vrijeme proba. Njihove su izvedbe čisti užitak, za njih i njihovu publiku, oni su majstori kazališne zabave. Prepustite se njihovom stručnom vodstvu i vaši će vikendi, uz Cabaret Chishche Lishche poprimiti jedan sasvim novi sjaj!

Tagged: , , , , , , , , , , , ,