Darujemo ulaznice: Debussy/Stravinski – balet u HNK-u

U suradnji s HNK Zagreb darujemo 1 čitatelja/icu s 2 ulaznice za baletnu predstavu ‘Šest antičkih epigrafa’; ‘U bijelome i crnome’ (Claude Debussy); ‘Posvećenje proljeća’ (Igor Stravinski) koja će biti izvedena u utorak 6. svibnja u 19.30 sati.Šest antičkih epigrafaKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 5. svibnja do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 6. svibnja u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Unutar tradicionalne suradnje s Muzičkim biennaleom Zagreb (MBZ), Balet HNK će u sklopu 27. MBZ po prvi put prikazati tri kraća baletna djela na glazbu Claudea Debussyja i Igora Stravinskog u koreografiji rado viđenog gosta iz Maribora, Edwarda Cluga. Debussyjeva četveroručna klavirska djela ‘Šest antičkih epigrafa’ / ‘Six épigraphes antiques’ i ‘U bijelome i crnome’ / ‘En blanc et noir’, nastala su istih godina (1914. i 1915.) kada i čuveno Stravinskijevo ‘Posvećenje proljeća’ / ‘Le sacre du printemps’ koje je prigodom baletne praizvedbe 1913. izazvalo najpoznatiju pobunu publike u povijesti glazbe. No, i danas, poslije točno sto godina, sva su i dalje rado izvođena diljem svjetskih koncertnih i kazališnih pozornica, pripadajući klasici suvremene glazbe 20. stoljeća.

Koreografsko tumačenje Edwarda Cluga inspiraciju pronalazi u samoj glazbi i izvornim sadržajima djela te poseže za razdobljem u kojem je ples započeo najveću evoluciju u svojoj povijesti. Baleti će biti izvođeni uz solističku pratnju pijanista Andreja Gugnina i Vadima Holodenka, u scenografskom okviru Marka Japelja i kostimografiji Lea Kulaša.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,