Darujemo ulaznice: Digitalno sama na Sceni Ribnjak

U suradnji s Empiria teatrom darujemo 2×2 ulaznice za predstavu ‘Digitalno sama’ koja će se održati u Centru mladih Ribnjak u subotu, 29. travnja (20 sati).

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog
Šaljite na mail: [email protected]
Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!
Vaše mailove šaljite do 28. travnja
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 29. travnja
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

‘Digitalno sama’ Dine Vukelić drama je o fragmentiranom (post)modernom ženskom subjektu, kroz kazališnu izvedbu osmišljena kao one girl show u izolaciji. U fokusu je predstave fenomen usamljenosti u sprezi utjecaja društvenih mreža i kapitalističkih struktura na reprezentaciju konvencionalno prihvaćenog standarda ženskog tijela, kao i problem fikcionalizacije života podređenog nerealnim slikama u virtualnim prostorima, nasuprot oprečnoj slici svakodnevice.

Zatvorena u svoja četiri zida, protagonistica ove monodrame, Sara, živi u stanju produžene adolescencije, prolazeći imaginarno putovanje kroz različite etape svog djetinjstva, djevojaštva i odrasle dobi, estetski inspirirano svim dekadama kroz koje je formirala svoj razlomljeni identitet. Udvajanje lika sve se više intenzivira kako drama odmiče, sugerirajući opasnost od psihičkog raspada kakav može izazvati suvremeni fenomen digitalne samoće.Ulogu Sare u ovoj drami perspektivne mlade autorice Dine Vukelić preuzela je višestruko nagrađivana glumica Petra Svrtan. Režiju potpisuje Iva Srnec Hamer, dramaturgiju Dora Golub, glazbu Linda Uran, scenografiju Emir Ekinović i Tončica Knez, kostimografiju Tončica Knez, dizajn svjetla Iva Srnec Hamer i Emir Ekinović te montažu zvuka Emir Ekinović. Empiria teatar se zahvaljuje na podršci Ani Kreitmeyer.

‘Digitalno sama’ nastala je u produkciji Empiria teatra, potpori Zaklade Solidarna i Fonda za druge kroz program Krik – kriza i kreativa, u Centru mladih Ribnjak, čiji je Empiria teatar rezident.

Informacija za one koji ne budu imali sreće u nagradnoj igri:
– ulaznice možete kupiti na blagajni Scene Ribnjak ili online na mojekarte.hr
– cijena ulaznice za građanstvo iznosi 9€, a s popustom za srednjoškolce, studente, nezaposlene, umirovljenike i osobe s invaliditetom 5€.

I. C. / Foto: Filip Milković

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,