Darujemo ulaznice: Fašnički koncert u HNK-u

U suradnji s HNK Zagreb darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za Fašnički koncert, pod ravnanjem maestra Nikše Bareze, u režiji i koreografiji Staše Zurovca, koji će se održati 16. veljače u 19.30 sati.Fašnički koncert-HNKU subjektu navedite: FDAR1

a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 15. veljače do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 16. veljače u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu po prvi put uvodi u program Fašnički koncert kojim obilježava tradiciju karnevala i uvodi je u prostor teatra.

Voditelj programa je Nikša Kušelj, tekst prema motivima Branimira Pofuka priredili Staša Zurovac i Nikša Kušelj, producent i oblikovatelj scene Žorž Draušnik, oblikovatelj svjetla Deni Šesnić i udaraljke Kaja Farszky.
Nastupaju solisti Opere Kristina Kolar, Ljubomir Puškarić, Davor Radić, Dalibor Cikojević na klaviru,  članovi Baleta, orkestar i zbor Opere.

Program:
1. Antonín Dvořák: Karneval, koncertna uvertira Op. 92
2. Johann Strauss: Krabuljni ples
(Quadrilla na teme iz opere Krabuljni ples G.Verdija)
3. José Pablo Moncayo: Huapango (orkestralna fantazija)
4. George Gershwin: Porgy and Bess (ulomci iz opere)
– Summertime
– I Got Plenty O’Nuttin
– Bess, You Is My Woman
– It Ain’t Necessarily So
5. George Gershwin: Rapsodija u plavom

Kako je Antonin Dvořak uglazbio život kao karneval i jesu li urotnici iz Verdijeva ‘Krabuljnog plesa’ zalutali u plesnu ‘Quadrillu’ Johanna Straussa? Možemo li se uz ‘Huapango’ svi skupa maskirati u vesele Meksikance, ili ćemo se radije ogrnuti u Gershwinovo plavo? Upravo će Fašnički koncert pokušati odgovoriti na ova pitanja, uz Orkestar Opere Hrvatskoga narodnog kazališta, birane soliste, plesače i Nikšu Kušelja kao vodiča kroz igru skrivanja i otkrivanja. Možete ponijeti i masku, a možete i vlastito lice.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,