Darujemo ulaznice: Gozba u ZKM-u

U suradnji sa ZKM-om darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za predstavu Olje Lozice ‘Gozba’, u izvedbi Varaždinskog HNK, koja će biti prikazana 16. veljače (20 sati) u Zagrebačkom kazalištu mladih.
Gozba-HNK VaraždinKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 15. veljače do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 16. veljače u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

‘Novi projekt autorice i redateljice Olje Lozice nastavlja tamo gdje je repetitivnim egzistencijalnim očajem utihnula njena predstava ‘Sada je, zapravo, sve dobro‘ Zagrebačkog kazališta mladih. Zagrebačka predstava ocrtavala je aktualni duh vremena kao gorku impresiju stanja, bez pokušaja detekcije socio-političkih razloga koji su do toga doveli i duhovne klime koja takvo stanje osigurava. Nova avantura u koju je Olja Lozica, uz svoj autorski tim, pozvala i glumački ansambl Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, uz horizontalni presjek svakodnevnih posljedica prevladavajućeg stanja uma, pokušava obuhvatiti i vertikalno usmjereno istraživanje pripadajućih uzroka.

Prostor koji napučuju likovi ove predstave svečano je mjesto gozbe, interijer u kojem je od presudne važnosti biti primijećen, zablistati u punom izvanjskom sjaju, pa ako treba i preko granice vlastitih mogućnosti. Likovi na početku gozbe, modno dotjerani i namirisani, zadovoljni su činjenicom da žive u najboljem od svih svjetova. U što će se to varljivo zadovoljstvo pretvoriti do kraja predstave? Pokretač rada i ključna riječ varaždinske predstave jest površnost.

Površnost društvenih odnosa, površne strategije medijske indoktrinacije, površno pranje ruku mehanizmima političke korektnosti, površna forma nauštrb zagubljenog sadržaja, poštivanje različitosti površno shvaćeno kao otklon od uznemirujućih tema… Može li kazališna predstava tu aluzivnu površnost učiniti bolno vidljivom? Može li nešto od toga sa scene prodrijeti do publike, bez da se ispadne – površan?’,  zapisao je  dramaturg predstave Matko Botić.

U predstavi glume: Zdenko Brlek, Matija Kezele, Marija Krpan, Beti Lučić, Darko Plovanić, Marinko Prga, Barbara Rocco, Gordana Slivka, Mitja Smiljanić i Zvonko Zečević. Scenograf je Stefano Katunar, kostimografkinja Žarka Krpan, a oblikovatelj svjetla Marino Frankola.

Tagged: , , , , , , , , , , ,