Darujemo ulaznice: Horizont događaja u ZKM-u

U suradnji sa ZKM-om darujemo 3 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za predstavu Martine Nevistić ‘Horizont događaja ’, koja će biti prikazana 22. i 23. listopada (20 sati) u Zagrebačkom kazalištu mladih.
Horizont događajaKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu (i koji termin: 22.10. ili 23.10.)

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 21. listopada do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 22. listopada u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

‘Horizont događaja’ je sferična površina koja označava granice crne rupe. ‘Horizont događaja’ označava granicu preko koje je moguće ući, ali je nemoguće izaći. Ne postojanje pravila, a opet postojanje procesa, događaja, međuovisnosti, gibanja, privlačenja, akcije, reakcije, napona, pulsiranja. Anatomska analogija pokretanja i zakoni fizike su bili polazna točka gradbenog koreografskog materijela. Tijelo smo doveli u pogon u minimalnom i maksimalnom radu, kroz različite dinamike i kvalitete, gdje je nastala paleta pokretanja. Tijelo kao takvo gledamo kao oblik, a u međuovisnosti sa drugim oblicima stvaraju se pulsacije asocirajući na neki organizam u svom bivanju.
‘Horizont događaja’ se bavi preoblikovanjem odnosa prostora, vremena i tijela, stvarajući atmosferu neke druge dimenzije, nekog udaljenog svijeta, a opet i onog bliskog. Ono uprizoruje povezanost mikrokozmosa jedne jedinke, jednog unutarnjeg svijeta, zatim povezanost više jedinki, i u konačnici na koji način se te jedinke odnose prema široj slici svemira, makrokozmosa.

U već prepoznatljivom stilu, Martina Nevistić/O.N.E. propituje teme vezane za oblike i mogućnosti percepcije, transparentnost međuodnosa identiteta i tijela u prostoru, odnos tijela i vizualnog oblikovanja, ali i mogućnost otvaranja novih pitanja. Putem poetike plesa koja ne polaže račune klasičnim okvirima kazališnog prikaza, manipluacijom percepcije gledatelja i izmicanjem jasne namjere ili jasno danog značenja, ‘Horizont događaja’ daje nam uvid u nadrealan, a istovremeno vrlo blizak i prisan svijet na granici osjetnog.

Autorica: Martina Nevistić
Izvedba i koreografija: Petra Chelfi, Ivana Pavlović, Martina Nevistić


Krava-na-parkiralištu
Darujemo knjigu: Krava na parkiralištu


Nagradni izazov

Čestitamo sretnim dobitnicima

Tagged: , , , , , , , , , ,