Darujemo ulaznice: Johannes Faust passion – balet u HNK-u

U suradnji s HNK Zagreb darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za baletnu predstavu ‘Johannes Faust passion’ u režiji i koreografiji Milka Šparembleka, koja će biti izvedena u petak, 3. travnja ožujka u 19.30 sati.Johannes Faust passionKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 2. travnja do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 3. travnja u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

‘Johannes Faust passion’, autorsko djelo proslavljenog plesača, koreografa i redatelja svjetske karijere Milka Šparembleka premijerno je izvedeno u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu, 20. veljače. Milko Šparemblek postavio je na zagrebačkoj pozornici svoje legendarne balete ‘Pjesme ljubavi i smrti’ G. Mahlera, ‘Carmina Krležiana’ F. Paraća, ‘Amadeus monumentum’ W. A. Mozarta i druge.

Balet, koreodrama u 17 slika ‘Johannes Faust passion’ s iznimnim uspjehom već je bila izvođena na zagrebačkoj pozornici 2001. godine, a novo uprizorenje promijenjena je i dopunjena verzija europske mitske priče, koja je i na značajnim međunarodnim gostovanjima potvrdila svoju začudnost, sveprisutnost i bezvremenost. Odlučivši se za vječnu faustovsku temu, koja pretpostavlja istinosne konstante univerzalna značenja, Šparemblek je dio kolektivne memorije zapadnoeuropskoga kulturnog kruga, dopunio transcendentalnim, pretočivši sve u vizualno čitljiva i jasna događanja kroz pokret, slike i akciju.

Glazbenu podlogu predstave čine srednjovjekovne skladbe, djela iz opusa Johanna Sebastiana Bacha i originalna glazba Nevena Frangeša, uz tekstove Johanna Wolfganga Goethea i Milka Šparembleka. Asistentica koreografa je Spomenka Šparemblek, scenograf Nenad Fabijanić, kostimografkinja Dženisa Pecotić, oblikovatelj svjetla Miljenko Bengez.

U glavnim ulogama nastupaju Sabrina Feichter, Natalia Horsnell, Andrea Schifano, George Stanciu, uz gotovo cjelokupni baletni ansambl.

Tagged: , , , , , , , , ,