Darujemo ulaznice: Krletka u Kerempuhu

U suradnji sa zagrebačkim kazalištem Kerempuh darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za predstavu Jeana Poireta ‘Krletka’, u režiji Krešimira Dolenčića, koja će biti prikazana 11. svibnja u 20 sati.KrletkaKratko napišite zašto želite osvojiti ulaznice

U subjektu navedite: FDAR9
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 8. svibnja do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 9. svibnja u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

‘Krletka’ spada u vrhunce žanra bulevarske komedije i kao takva pruža intrigantan zaplet, obilje zabuna i slikovite karaktere. Prema preporuci majstora, Georgesa Feydeaua, kod Poireta se susreću na sceni oni likovi za koje bi bilo najbolje da se nikada ne sretnu.

Sin homoseksualnog para (koji usto vodi i noćni klub) organizira upoznavanje svoja dva oca s ultrakonzervativnim roditeljima mlade buduće supruge na kojem će se otkriti tko je sinu prava majka. I avanture mogu započeti! U ovoj brzoj dramaturgiji nižu se obrati i iznenađenja. To je pravi poligon za glumačku vještinu. Osim što će nas zabaviti, kroz prikaz građanske uštogljenosti i krutost društvenih normi, ova će nam priča omogućiti uživanje u autentičnom kazališnom činu.

Autor ‘Krletke’ Jean Poiret francuski je glumac, redatelj, scenarist i naravno – dramatičar. Tekst je napisan 1973. godine i iste godine praizveden u Parizu. Sam pisac igrao je glavnu ulogu, a predstava je postala pravi hit, osigurala svom autoru svjetsku slavu i doživjela čak 2000 izvedaba! No, to nije sve: 1978. po njoj je snimljen čuveni film ‘La cage aux folles’, zatim 1983.na Broadwayu ponovo uspješnica prema ovom komadu – no ovog puta riječ je o mjuziklu. I na kraju – 1996. snimljen je američki remake francuskog filma u kojem igraju Robin Williams, Nathan Lane, Gene Hackman i taj isto tako osvaja publiku. Godine 2012., u prijevodu Vladimira Gerića, režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Satiričkog kazališta Kerempuh, ‘Krletka’ piše svoju novu povijest – uvijek zaigranu i urnebesnu.

Uloge: Željko Königsknecht, Hrvoje Kečkeš, Mario Mirković, Ivan Đuričić, Luka Petrušić, Borko Perić, Velimir Čokljat, Maja Posavec, Filip Detelić, Edo Vujić, Branka Trlin, Ana Maras i Linda Begonja.
Redatelj: Krešimir Dolenčić
Dramaturginja: Željka Udovičić Pleština
Scenografkinja: Marta Crnobrnja
Kostimograf: Neven Mihić
Koreograf: Dinko Bogdanić
Glazbena obrada: Zvonko Presečki, Mario Mirković
Oblikovatelj svjetla: Deni Šesnić

Tagged: , , , , , , , , , , ,