Darujemo ulaznice: Michelangelo u HNK-u

U suradnji s HNK Zagreb darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za predstavu ‘Michelangelo’ prema motivima drame Miroslava Krleže ‘Michelangelo Buonarroti’, u režiji Tomaža Pandura, koja će biti prikazana u četvrtak 24. listopada u 19.30 sati.

Michelangelo - HNKKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 24. listopada do 14.00 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 24. listopada u 14.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Scenograf je Sven Jonke (NUMEN), dramaturg Livija Pandur, kostimograf Danica Dedijer, a oblikovatelj svjetla Andrej Hajdinjak.
Glume: Livio Badurina (Michelangelo), Alma Prica, Iva Mihalić, Ivana Boban, Damir Markovina, Kristijan Potočki, Andrej Dojkić, Tomislav Krstanović, Romano Nikolić, Ivan Ožegović, Adrian Pezdirc i Jure Radnić

Pet stotina godina nakon što je Michelangelo – Il Divino oslikao svod Sikstinske kapele, kapitalno djelo Visoke Renesanse, s devet scena iz Knjige postanka i završio fresku Posljednjeg suda na zidu glavnog oltara, kazališni redatelj

Tomaž Pandur u svom se nadolazećem projektu bavi introspekcijom toga umjetnika, kipara, pjesnika, arhitekta i slikara, njegovim putovanjem u matricu nesvjesnog, slijedeći sjene njegovih vizija. Na temelju drame velikog hrvatskoga pisca Miroslava Kreleže iz 1919. godine, Tomaž Pandur uprizoruje kazališnu pjesmu njegove izmučene osobnosti, koja utjelovljuje unutarnje konflikte, paradokse i probleme Visoke Renesanse. Pjesmu o rastezanju klasične forme do njezinih krajnjih granica, i umjetnosti koja se širi u novim smjerovima. Kazališnu pjesmu o dramskoj reinterpretaciji Michelangelovih ideala Visoke Renesanse, obnovljenim interesima za znanost i tehnologiju, te konfliktnom višeslojnom naglasku na ljudskoj emociji i strasti. Pandur stvara El gran Teatro Michelangela Buonarrotija, oca i majstora svih umjetnosti, teatar čovjeka čije je ime postalo sinonim za svjetsko remekdjelo. Teatar umjetnika kome nema ravna, stvaraoca djela uzvišene ljepote, koja izražavaju sveukupnost ljudskoga stanja. Teatar čovjeka koji je slikao umom, a ne rukama.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,