Darujemo ulaznice: Noć drugih muzeja

U suradnji sa Smartguide darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za muzeje širom Hrvatske (po izboru jer se mogu iskoristiti do kraja godine; ako nemaju priliku posjetiti neki od tih gradova nikako, mogu im se dodijeliti ulaznice za zagrebački MSU). Također, svaki dobitnik dobiva paket iznenađenja (jako lijepih suvenira iz fundusa muzeja).
Noć drugih muzejaKratko napišite zašto želite osvojiti ulaznice

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 29. siječnja do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 30. siječnja u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

U jubilarnoj Noći muzeja 30. siječnja se po prvi put organizira još jedno dodatno događanje, Noć drugih muzeja u metropoli, i to kako bi stanovnici našeg grada imali priliku doživjeti te barem virtualno posjetiti i sve ostale muzeje diljem Lijepe naše. Naime, na velikoj terasi art caffea Potepuh s prekrasnim pogledom na Katedralu i Dolac, predstavit će se redom – Gradski muzej Korčula, Muzej grada Splita, Muzej grada Crikvenice, Etnografski muzej Istre, Povijesni i pomorski muzej Istre, Gradski muzej Siska, Narodni muzej i galerija Novi Vinodolski, Gradski muzej Varaždin, Zavičajni muzej Našice te kao počasni gost – zagrebački Muzej suvremene umjetnosti.

Tom će se prigodom cijeli pitoreskni trg osvijetliti vizualnim 3D atrakcijama, a duž muzejske šetnice postavit će se panoi svakog pojedinog muzeja, gdje će zahvaljujući inovativnom pametnom vodiču Smartguide, svi posjetitelji moći samo jednim klikom u punoj 3D multimediji pregledavati zanimljivosti, povijesne crtice, najvrjednije eksponate, egzotične zbirke, aktualne izložbe, kao i pogledati video-kolaž navedenih muzeja te se putem funkcije chata spojiti direktno s muzejem i saznati sve što ih zanima. Duh Noći muzeja osjetit će se na svakom koraku, jer će biti izloženi brojni suveniri, posve jedinstveni za fundus muzeja te priču grada iz kojeg potječu, a svi će posjetitelji, posebice aktivni i znatiželjni, moći okušati sreću te osvojiti nagrade, poput ulaznica za sve ove muzeje,  biografije velikog izumitelja Nikole Tesle kojem je i posvećena deseta Noć muzeja, originalno maslinovo ulje, raznorazne jedinstvene suvenire, vikend za dvoje u romantičnom Varaždinu i lijepoj Puli, vrhunsko vino s otoka Pelješca i brojne druge…

Budući da je događanje Noć drugih muzeja u metropoli zamišljeno kao meeting point, mjesto za predah u obilasku zagrebačkih muzeja po centru grada, za dobro će se raspoloženje u ugodnom, starograđanskom štihu art caffea Potepuh pobrinuti jazz bend i ponuda vrhunskih vina, i to po promotivnim cijenama, naravno i u popularnom kuhanom, vrućem stanju. Kao posebno iznenađenje slijedi i kulinarski show Gastro akademije iz Garešnice čiji će majstori na licu mjesta pripremati autentične domaće proizvode koji se inače nemaju priliku isprobati.

Za vizualni identitet su se pobrinuli dizajnerica Vlatka Milković i videograf Rene Batista, a za voditeljskom će palicom biti simpatični i uvijek dobro raspoložen, glumac Kristijan Ugrina. Drugi muzeji iz deset gradova Hrvatske svoju Noć muzeja u metropoli počinju u 18 sati, a trajat će do dugo, u slavljeničku noć.

Tagged: , , , , , , , ,