Darujemo ulaznice: Opera Aida u HNK-u

U suradnji s HNK Zagreb darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za Verdijevu operu ‘Aida’, koja će biti izvedena u petak, 13. prosinca 2013. u 19.30 sati.AidaKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 12. prosinca do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 13. prosinca u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

U petak, 13. prosinca u 19.30 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu bit će izvedena opera ‘Aida’ Giuseppea Verdija pod ravnanjem Roberta Homena i u režiji Balásza Kovalika te u zajedničkoj produkciji HNK u Zagrebu i HNK Ivan pl. Zajc Rijeka.

U naslovnim ulogama nastupaju Adela Golac Rilović (Aida), Dubravka Šeparović Mušović (Amneris), Branko Robinšak (Radames), Ivica Trubić (Kralj Egipta), Luciano Batinić (Ramfis), Vitomir Marof (Amonasro) i dr.

Premda okarakterizirana kao komorno djelo kroz koje prolazi trijumfalan marš, Aida je najspektakularnija Verdijeva opera. Radames, pobjednički egipatski ratnik zaljubljen je u Aidu, porobljenu etiopsku princezu. Faraonova kći Amneris planira osvojiti Radamesa za sebe što rezultira gorkim ljubavnim trokutom nabijenim najsnažnijim emocijama. Ta nadahnuta priča o starom Egiptu, mističnim obredima i zabranjenim strastima obiluje prekrasnim arijama, moćnim zborovima, baletnim prizorima i uzbudljivom orkestralnom glazbom.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,