Darujemo ulaznice: Plesna predstava Spone u ZKM-u

U suradnji sa ZKM-om darujemo čitatelja/ice s po 5 ulaznica za plesnu predstavu ‘Spone’ u koreografiji i Roberta Olivana, koja će u produkciji sa ZPA biti izvedena u Zagrebačkom kazalištu mladih 1, 2. i 3. ožujka (20 sati).
Spone-ZKMKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR6
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog         termin

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 29. veljače do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 1. ožujka u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Predstava ‘Spone’ odvodi gledatelja u privatne mikrosvjetove izvođača, isprepliće njihova osobna i profesionalna iskustva, suprostavlja njihove čežnje i prepreke. Komadići njihovih životnih priča povezani su neopipljivim nitima, sponama kojih nisu uvijek svjesni, a koje na neobjašnjiv način određuju smjer njihovog djelovanja. Te spone, nevidljivi mostovi, dovode do spoznaje da smo, bez obzira na sve naše razlike, jedni drugima potrebni upravo kako bismo ponovno bili svoji.Scenski materijal koji su u osnovi kreirali izvođači od samog je početka imao jasnu svrhu: iskušati vlastite tjelesne i emotivne granice kako bi stvorili jedinstven oblik vizualne poezije – poeziju temeljenu na njihovom vlastitom iskustvu. Služeći se neverbalnim kazališnim izričajem i jezikom suvremenog plesa, predstava kao rezultat nudi slagalicu događaja koja otkriva suodnose i spone između šest priča i šest različitih osobnosti.

Roberto Olivan (Tortosa, 1972), plesač, koreograf i plesni pedagog, obrazovanje je stekao na španjolskom Institut del Teatre u Barceloni te na glasovitom PARTS-u (Performing Arts Research and Training Studios) u Belgiji. Kao plesač, sudjelovao je u projektima poznatih umjetnika poput Roberta Wilsona, Anne Terese de Keersmaeker, Josse de Pauwa i Toma Jansena. Autor je koreografija u više od 50 predstava, a 2001. osnovao je i vlastitu plesnu kompaniju Enclave Arts del Moviment, u kojoj je koreografirao niz zapaženih predstava poput: ‘Natural Strange Days’, ‘Homeland’, ‘De Farra’,  ‘Mermaid’s Call’ , ‘A Place to Bury Strangers’ te posljednju ‘Lonely Together.’  Enclave je također krovna organizacija Deltebre Dansa festivala kojeg je Olivan osnovao 2004. godine. Roberto Olivan je za svoje  radove višestruko nagrađivan na festivalima u Španjolskoj i svijetu, a 2014. dodijeljena mu je i nacionalna španjolska nagrada Premi nacional de cultura.

Koreografije Roberta Olivana odražavaju neuobičajenu viziju plesa i potrebu da ga dovede u dijalog s drugim umjetničkim žanrovima pa se tako u njegovim predstavama često pojavljuju elementi suvremenog cirkusa, glume, ali i raznih drugih disciplina i talenata koje pojedini izvođači posjeduju. Olivan stvara služeći se mješavinom umjetničkih jezika, a važno polazište njegovih kreacija su iskustva i ambicije izvođača kako bi zajedno s njima stvorio iskonski pokret i organski fizički teatar.

Predstavu izvode: Petra Chelfi, Martina Nevistić, Nika Lilek, Petra Valentić, Adrian Pezdirc i Andreja Jandrić.

 

Tagged: , , , , , , , , , ,