Darujemo ulaznice: Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja

U suradnji sa zagrebačkim kazalištem Kerempuh darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za predstavu Ive Brešana ‘Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja’, u režiji Vinka Brešana, koja će biti prikazana 29. , 30. i 31. svibnja u 20 sati.Predstava Hamleta u selu Mrduša DonjaKratko napišite zašto želite osvojiti ulaznice (navedite datum koji vam odgovara)

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 28. svibnja do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 29. svibnja u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

U pedesetoj, jubilarnoj sezoni, ponosno najavljujemo premijeru autora koji je svojim djelima obilježio ne samo repertoar Satiričkog kazališta ‘Kerempuh’ već i cjelokupnu domaću dramsku književnost – Ivu Brešana i njegovu legendarnu komediju ‘Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja’. Režiju potpisuje jedan od najpoznatijih filmskih i kazališnih redatelja, Vinko Brešan, čije su komedije redovite obarale rekorde gledanosti u Hrvatskoj.

U ovom najpoznatijem primjeru ‘teatra u teatru’ domaće literature prokazuje se sav apsurd jednog društvenog poretka i, uopće vlasti kao takve. Pa je tako politika odavno ušla u sve sfere ljudskog života. No, ovdje se ne radi o jednodimenzionalnom političkom teatru nego o nečem mnogo širem. Prema riječima samog autora: ‘Još u vrijeme kad je komad krenuo, u svim intervjuima odbijao sam prihvatiti kvalifikaciju da se radi o ‘političkom teatru’, jer kod mene politika nije stajalište nego objekt promatranja, i to u onolikoj mjeri ukoliko je ona dio života. Riječ je, naime, o vječnim temama književnosti: lupeštini, primitivizmu i pokvarenjaštvu, s jedne, i uzaludnoj ljudskoj težnji za idealom pravde, koja u sukobu s tim silama zla doživljava poraz, s druge strane. Politika je, dakle, neizbježna, jer, napokon, ne može se ući u more i pri se ne smočiti, ali ona ovdje ostaje samo pano na kome se ispisuju vječna ljudska pitanja.’

Specifičnost ovog projekta jest upravo propitivanje njegove snage u novim socio-političkim okolnostima. Bit će zanimljivo vidjeti što ova komedija može značiti današnjem gledatelju.

Glume: Goran Navojec, Borko Perić, Tihana Lazović, Ana Maras Harmander, Rakan Rushaidat, Filip Detelić, Hrvoje Kečkeš, Željko Königsknecht…

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,