Darujemo ulaznice: Radnice u gladovanju u ZKM-u

U suradnji sa ZKM-om darujemo čitatelja/ice s 2×2 ulaznice za predstavu Gorana Ferčeca ‘Radnice u gladovanju’ u režiji Olje Lozice, koja će biti izvedena u Zagrebačkom kazalištu mladih u subotu 3.3. i nedjelju 4.3. (20 sati).

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR4
a u tekstu: vaše ime i adresa, vaš razlog i termin (3.3. i 4.3.)

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 2. ožujka do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 3. ožujka u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Iako trenutno van fokusa interesa medija i zajednice, problem radnica Kamenskog, koji do danas nije riješen, kao ni njihove sudbine osigurane, ostaje paradigmatski kako za prošlo vrijeme pretvorbe i privatizacije, tako i za našu sadašnjost u kojoj se još uvijek nadamo (od)rješenju. Oslanjajući se strukturalno na Bachovu ‘Muku po Mateju’, ali s ključnom razlikom, Goran Ferčec, autor drame, umjesto muke pojedinca opisuje muku kolektiva, stvarajući tako istinski dokument vremena u kojem su takve grupne pasije svakodnevna žalosna pojava. Redateljica Olja Lozica koncentrira se na održavanje krhke ravnoteže između društvene odgovornosti koju nameće tema te scenskog potencijala Ferčecova teksta.

Glumci: Hrvojka Begović, Dora Polić Vitez, Anđela Ramljak, Urša Raukar, Doris Šarić Kukuljica, Lucija Šerbedžija, Marica Vidušić, Petar Leventić, Danijel Ljuboja, Maro Martinović, Adrian Pezdirc, Damir Šaban.

Tagged: , , , , , , , , , ,