Darujemo ulaznice: Razbojnici u HNK-u

U suradnji s HNK Zagreb darujemo 1 čitatelja/icu s 2 ulaznice za predstavu ‘Razbojnici’ Friedricha Schillera u režiji Vite Taufera, koja će biti izvedena u petak 23. siječnja u 19.30 sati.RazbojniciU subjektu navedite: FDAR4
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 22. siječnja do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 23. siječnja u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Najpoznatije dramsko djelo slavnog njemačkog pisca objavljeno je kada je autor imao samo 22 godine i već na prvoj izvedbi doživjelo je golem uspjeh. Schiller je bio pripadnik mlade, buntovne i prodorne generacije umjetnika koji su priklonjeni romantičarskom pokretu Sturm und Drang najavljivali i osjećali val promjene koji je polako zahvaćao čitavu Europu. Odustajanjem od klasicističkog modela, približavanjem Shakespeareovoj formi te iznimnom silovitošću zbivanja, ‘Razbojnici’ najavljuju i novo razdoblje europske dramske književnosti.

Priča je to o dva brata, ljubomori, izdaji i bijegu od društvenog poretka. To je tek početak niza neobičnih događaja koji će obojicu braće ispratiti na put bez povratka, a zaplet ispuniti neočekivanim obratima i ekstremnim emocijama koje prate temeljna ljudska pitanja. Premda ovakav zaplet sadržava tipične značajke svojega trenutka i vremena, ni danas ne blijedi potreba za radikalnom promjenom društvenog ustroja, a razmatrajući mogućnosti promjene, i danas se ispituju granice vlastite plemenitosti i ljudskosti.

Redatelj ‘Razbojnika’ je Vito Taufer, scenograf Voranc Kumar, a kostimografkinja Barbara Podlogar.
U predstavi nastupaju Danko Ljuština, Bojan Navojec, Iva Mihalić, Milan Pleština, Nikša Kušelj, Damir Markovina, Kristijan Potočki, Mirta Zečević, Luka Dragić, Ljubomir Kerekeš i Livio Badurina.


Pogledajte još: Nagradni izazov


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,