Darujemo ulaznice: Tit Andronik u ZKM-u

U suradnji sa ZKM-om darujemo 2×2 ulaznice za Shakespeareovu predstavu ‘Tit Andronik’ u režiji Igora Vuka Torbice. Bit će izvedena 12. i 13. travnja (20 sati).

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog        datum (12.10. ili 13.10.)

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 11. listopada u 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 12. listopada u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

* Sudjelovanjem u Nagradnom izazovu, prihvaćate da dijelite svoje osobne podatke. Vaši podaci prikupljaju se samo u tom cilju i neće se koristiti u druge svrhe. Zbog transparentnosti, na našoj stranici objavljujemo dobitnike Nagradnog izazova, ali samo ime i prezime te mjesto stanovanja, dok ostali podaci (adresa, mail, mobitel) neće biti dostupni javnosti.

Nakon što je s uspjehom režirao ‘Hinkemanna’, ovjenčanog brojnim nagradama, što mu je bilo prvo redateljsko ostvarenje u Hrvatskoj, Igor Vuk Torbica u ZKM-u režira ranu Shakespeareovu tragediju, na zagrebačkim pozornicama izvođenu prije mnogo godina.

‘Tit Andronik’ smatra se Shakespeareovom prvom tragedijom i često tumači kao pokušaj emuliranja nasilnih i krvavih osvetničkih komada njegovih suvremenika, koje su bile iznimno popularne među gledateljima tijekom 16. stoljeća. Radnja je smještena u posljednje dane Rimskog carstva i prati generala Tita Andronika koji se sa svojim četirima preživjelim sinovima (od njih 25) vraća u Rim iz rata protiv Gota i kao ratne zarobljenike dovodi gotsku kraljicu Tamoru, njezina tri sina i ljubavnika Arona. Da bi udovoljio duhovima vlastitih mrtvih sinova, Tit žrtvuje Tamorina najstarijega sina, na što se Tamora zaklinje da će se osvetiti Titu i njegovoj obitelji. Tit potom odluči odbiti ponuđenu mu carsku krunu, čime započinje slijed jezovitih događanja koji naposljetku završava njegovim Titovim umorstvom kao žrtvom spletki na imperatorskom dvoru.

U vrijeme nastanka, iznimno omiljen komad upravo zbog uprizorenja senzacionalnih grozota, na koje su ondašnji gledatelji kao svjedoci javnih pogubljenja bili naviknuti, poslije se zbog promjene ukusa publike sve manje izvodi. No, ispod žanrovske pomodnosti krije se bogata i uvijek aktualna građa o ljudskoj pohlepi, mržnji, osveti i okrutnosti.

Glume: Sreten Mokrović , Katarina Bistrović-Darvaš, Mia Biondić, Vedran Živolić, Dado Ćosić, Petar Leventić, Rakan Rushaidat, Robert Budak, Milivoj Beader, Jasmin Telalović, Frano Mašković, Adrian Pezdirc.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,