Darujemo ulaznice: Večer njemačkih autora (balet)

U suradnji s HNK Zagreb darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za baletnu predstavu ‘Večer njemačkih autora’, koja će biti izvedena u srijedu 19. veljače u 19.30 sati.Večer njemačkih autoraKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR3
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 18. veljače do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 19. veljače u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Balet Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu prikazuje ‘Večer njemačkih autora’ u sklopu koje izvodi dvije koreografije čuvenih njemačkih baletnih umjetnika svjetskoga glasa Marca Goeckea (Suita suita suita) i Uwea Scholza (Druga simfonija). Obje nastale na glazbene predloške velikih klasičnih skladatelja Johanna Sebastiana Bacha i Roberta Schumanna, od svojih praizvedbi 2008. i 1990. godine, nekoliko su puta postavljane na raznim europskim baletnim scenama. Oba baletna djela na scenu HNK u Zagrebu 2012. postavio je ugledni europski baletni umjetnik Giovanni di Palma, dok su scenski okviri prenešeni prema izvornicima.

U glavnim ulogama nastupaju:
Suita suita suita – Sabrina Feichter, Tomislav Petranović
Druga simfonija – Pavla Mikolavčić, Guilherme Gameiro Alves, Mai Kageyama, Tamás Darai
Drugom simfonijom ravna Dian Tchobanov.

Izvedbama ove sezone HNK u Zagrebu obilježava desetu godišnjicu smrti Uwea Scholza, prerano preminulog njemačkog koreografa. Uwe Scholz ostavio je više od sto koreografija, od kojih su mnoge i danas dio repertoara mnogih svjetskih kazališta. Na sceni HNK u Zagrebu Uwe Scholz prvi put je gostovao 1979. kao koreograf u operi Orfej i Euridika u režiji i pod dirigentskim vodstvom Lovre pl. Matačića.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,