Detour na otvaranju Artikuliranja

Drugo izdanje kulturno-umjetničkog festivala Artikuliranje, ponovno se održava na jednoj od najljepših zagrebačkih lokacija – Trgu Josipa Jurja Strossmayera. Ulična manifestacija koja povezuje i okuplja kreativne umove iz cijele regije započet će u subotu, 30. travnja (19.30 sati)  artikulacijom i nastupom glazbenog sastava Detour. Artikuliranje je trebalo biti otvoreno večeras (četvrtak), ali je odgođeno zbog vremenskih neprilika.DetourDetour svojim prepoznatljivim suvremenim elektro-akustičnim zvukom godinama osvaja srca publike, a na njihovoj zanimljivoj i edukativnoj artikulaciji svi će mladi glazbenici iz prve ruke dobiti odgovore na pitanja vezana uz domaće i regionalno glazbeno tržište. Prvi će dan završiti njihovim koncertom pa će tako brojni fanovi doći na svoje. Dan kasnije bit će gostovanje modne dizajnerice Aleksandre Dojčinović. Posjetitelji će moći saznati sve tajne modnoga svijeta, ali i dobiti neprocjenjive savjete dizajnerice koja se može pohvaliti desetogodišnjom uspješnom karijerom.

Predstavit će se i ženski kantautorski pop duo Auguste te umjetnik Miro Petković, koji će posjetiteljima približiti svijet grafita i hrvatsku uličnu umjetnost.

Slijede artikulacija književnice Tene Štivičić, nastup stand up komičara Tina Vodopivca i glumca Zijaha Sokolovića. Bit će tu i nastupa DJ-a, a u zadnji vikend Artikuliranja uvest će nas svestrana IT-evka Vedrana Miholić, koja će s posjetiteljima razgovarati o svojim interesima i životnim postignućima.

ArtikuliranjePredzadnji dan festivala rezerviran je za regionalnu glazbenu zvijezdu Vlatka Stefanovskog, koji će svoje artikuliranje završiti koncertom, a za zatvaranje je zadužen glumac i redatelj Igor Šeregi. Uloge moderatora ovogodišnjeg izdanja Artikuliranja preuzet će stand up komičar Ivan Šarić i radijski voditelj Vojo Šiljak.

Ove je godine poseban naglasak stavljen na najmlađe, koji će po prvi puta moći sudjelovati u Dječjoj Artikulaciji i svakodnevnim dvosatnim radionicama u organizaciji kreativno-edukativnog portala Djeca.hr. Tako će najmlađi kreativci moći sudjelovati na Street art radionici, radionici kreativnog pisanja za djecu, Dramaonici, Maloj školi modnog dizajna, izraditi svoju prvu aplikaciju, a kroz glazbenu radionicu otvorit će im se vrata svijeta glazbe.

Uz umjetnost i kulturu, festival najavljuje i brojne druge sadržaje pa će tako posjetitelji imati priliku uživati, primjerice, u Gastro zoni, gdje će im poznati ugostitelji pripremati kulinarske delicije. Zahvaljujući jedinstvenom uređenju nalik na dnevni boravak, Artikuliranje će na Trg Josipa Jurja Strossmayera donijeti dašak ugodne kućne atmosfere.

T. S.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,