Divan.hr: Adventsko-nogometni vodič po Zagrebu

Zagrebački startup Divan.hr, jedan od nagrađivanih timova iz Zagrebačkog inovacijskog centra nastavlja tradiciju objave njihovog uspješnog adventskog vodiča, no ove godine u nešto neobičnijem i proširenom izdanju.

‘Teško da je netko osvijestio da ćemo ove zime biti svjedoci dvostruke ludnice – po prvi put u gotovo stogodišnjoj povijesti Svjetskog nogometnog prvenstva, finale će se igrati svega nekoliko dana prije Badnjaka’, govori nam Matina Tenžera, voditeljica projekta Divan.hr.

Da stvar bude izazovnija, gradske vlasti su najavile povratak poznatom Adventu. U srce Zagreba vraćaju se kućice, šušur, ljudi. No, kako bi u ovogodišnjoj organizaciji otišli korak dalje, otvorili su novu impozantnu adventsku lokaciju na Trgu dr. Franje Tuđmana gdje će osvanuti Winter Park – zabavni park s 22 različite sprave i 36 metara visokim kotačem po uzoru na onaj londonski.

‘Ljudi se najviše vesele povratku Ledenog parka i klizališta na Tomislavcu. No privatno najviše upitnika izaziva gdje gledati utakmice jer ove godine neće biti velikog ekrana na glavnom zagrebačkom trgu’, kazao je Maroje Sabljić, suosnivač projekta Divan.hr.

Za gledanje utakmica pobrinuli su se organizatori prvog “kvartovskog Adventa” u Španskom. Ondje će se na Trgu Ivana Kukuljevića zeleniti platno do kraja Svjetskog nogometnog prvenstva. Kad su obje odluke postale službene, ekipa portala Divan.hr bacila se na stvaranje dvostrukog, adventsko-nogometnog vodiča pod geslom ‘Ale Advent, ale ale ale!’. Tako ćete na njihovoj tematskoj web stranici moći pronaći popis interijera i eksterijera za gledanje utakmica, ali i preporuke oko starih i novih adventskih lokacija.

M.T. / Foto: promo


Divan.fyi: Zagrebački startup za svijet
Tagged: , , , , , , , , , , ,