Dive u Megastoreu: Divovi postoje

Žene ne moraju dokazivati svoju snagu. Živimo na Balkanu i dobro znamo koliko žene mogu biti snažne, no u ženskoj je prirodi i slabost koju žena u grubom svijetu mora skrivati. Stoga pored sebe želi imati muškarca koji će je zaštititi i pored kojeg će se smjeti pokazati svoju slabost, rekla je Daniela Uzelac na predstavljanju treće knjige Puta boginje ‘Div i Diva’, na kojoj su sudjelovale Alis Marić, voditeljica mreže Čitaj knjigu, Nadja Skazlić iz škole Novi život, nova ja i Olivera Ćirković, pripadnica nekadašnje razbojničke grupe Pink panter.U razgovoru koji je moderirala urednica knjige Sandra Pocrnić Mlakar, prisutne dive podsjetile su se teških životnih trenutaka i kako su se nakon njih ustale i izborile za vlastiti životni sklad. Alis Marić nakon otkaza je pokrenula je mrežu Čitaj knjigu, koja se razvila u najveću platformu posvećenu knjigama u regiji, Olivera Ćirković bila je istaknnuta pripadnica razbojničke grupe Pink panter, koja je pljačkala draguljarnice i nakon sedam godina zatvora objavila je knjigu o svom iskustvu. Nadja Skazlić u svojoj se školi ‘Nov život, nova ja’ bavi osobama kojima treba podrška prilikom oporavka nakon životnih lomova, a jedan od najčešćih je razvod.

‘Kad se ustanemo nakon što nas život slomi, dobivamo autentičnost, jer postajemo svjesni svojih osjećaja i želimo ih slijediti’, rekla je Nadja Skazlić na temelju svojih iskustava.

U knjizi ‘Div i diva’ Daniela Uzelac bavi se odnosom dvoje cjelovitih bića koja komuniciraju autentičnim osjećajima i jedno drugom su inspiracija. To su muškarci i žene koji žive svoje najbolje osobine, a istodobno ostvaruju svoju slobodu i cijene slobodu onog drugog.

‘Divovi postoje i oni su tu oko nas’, rekla je Olivera Ćirković, ‘a mi žene smo vječne djevojčice, bez obzira na sve što u životu prolazimo.’

Knjiga ‘Div i diva’, ljubičasta knjiga Puta boginje, slijedi, naime, dvije prethodnice – ružičastu ‘Buđenje boginje’ i tirkiznu ‘Ritam boginje’, a Daniela Uzelac i danas svakodnevno piše i objavljuje inspirativne postove Puta boginje i priprema četvrtu knjigu. U raspravu o divama i divovima na predstavljanju knjige, koje je održano simbolično na Dan žena, u prepunoj zagrebačkoj knjižari Hoću knjigu Megastore, uključili su se i muškarci.

P. R.


Tagged: , , , , , , , , , , , , ,