dm obilježio Dan planeta Zemlje

Na zagrebačkome Cvjetnom trgu dm je s građanima obilježio Dan planeta Zemlje.
dm-Dan planeta Zemlje
dm green city project, u sklopu kojeg je održana proslava, ove je godine posvećen temi svjetlosti. Tim povodom predstavnici Hrvatske udruge slijepih i Centra za rehabilitaciju Silver građanima su skrenuli pozornost na prepreke s kojima se u svakodnevnom životu susreće gotovo šest tisuća slijepih u Hrvatskoj.

‘Ovogodišnjim dm green city projectom želimo potaknuti građane da razmišljaju o svim sastavnicama održivog razvoja te im pokazati kako u svakodnevnom životu malim koracima mogu doprinijeti boljoj budućnosti za sve nas. Uvjerena sam kako smo posjetitelje inspirirali da tijekom Međunarodne godine svjetlosti i sami budu svjetlost u svojoj obitelji i zajednici’, izjavila je Đurđica Sedlić iz Marketinga i PR-a dm-a.

Nogometaši Dinama Ivo Pinto i Eduardo građanima su, uz podršku predsjednika Hrvatskog saveza slijepih Vojina Perića, pokazali kako se kretati samo uz pomoć bijelog štapa. Domaćini događanja, Ines Preindl i Zlatan Zuhrić Zuhra, poticali su građane da kušaju specijalitete u dm eko kuhinji, pripremljene pomoću namirnica dm-ove prve robne marke hrane iz ekološke proizvodnje – dm Bio.

Dok su Ivana Banfić, nutricionistice Irena Švenda i Marija Andrijašević te fizioterapeutkinja Ivana Petrušić pod budnim okom masterchefa Matije Nikolića pripremale zdrave obroke, građane su zabavljali članovi Udruge Crveni nosovi i Zuhra. Najmlađi su uz svoje roditelje mogli i unaprijediti svoje znanje o ekologiji pod vodstvom stručnjaka Udruge Mali znanstvenici.

dm green city project u svibnju će posjetiti Pulu, Osijek i Split, a u lipnju će građanke i građane Zagreba podsjetiti na važnost rekreacije na dm ženskoj i babybonus utrci na Bundeku. Osnovnoškolce koji će biti najuspješniji u prikupljanju i recikliranju starog papira u akciji Zeleni korak, dm će nagraditi elektroničkim mikroskopima, a u sklopu projekta će donirati udruge slijepih iz Zagreba, Pule, Osijek i Splita.

N. L.


Pročitajte još: dm green city project u godini svjetlosti , Potvrđena liderska pozicija dm-a


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,