Dodijeljene diskografske nagrade Porin

U vrućoj atmosferi Hypo Event Centra u Zagrebu održana je 21. dodjela diskografskih nagrada Porin.
21. PorinČetiri Porina dobio je album Olivera Dragojevića ‘Tišina mora’, i to onaj glavni u kategoriji album godine te još za najbolji pop album, najbolju produkciju i najbolju snimku.

Massimo se može pohvaliti s tri Porina, za pjesmu godine i najbolju mušku vokalnu izvedbu (za skladbu ‘Suze nam stale na put’), a njegove izvedbe su dobile Porina i u kategoriji najbolji kompilacijski album.

Marku Perkoviću Thompsonu i skladbi ‘Samo je ljubav tajna dvaju svjetova’ je pripao vrijedan Porin za Hit godine, za koji se moglo glasati televotingom, SMS-om i preko web stranice Porina.

Među brojnim novim mladim i kvalitetnim glazbenicima koji su se istaknuli u prethodnoj godini slavio je Silente koji će u Dubrovnik odnijeti debitantski Porin za novog izvođača godine zasluženog skladbama sa svog prvijenca ‘Lovac na čudesa’.

Značajne Porine u žanrovskim kategorijama dobili su Vinko Coce za album ‘Morska svitanja’ kao najbolji album zabavne glazbe, Pipschips & videoclips i album ‘Walt’ koji je najbolji album rock glazbe, Vatra s albumom ‘VT’ za najbolji album alternativne glazbe, dok je najbolji album klupske glazbe pripao Elementalu za album ‘U redu je’, na kojem su sudjelovali i kao izvođač i kao producent.

Uz Porina za životno djelo, ni ove godine nimalo ne posustaje Radojka Šverko kojoj je pripao i Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu skladbe ‘Dodirni mi srce’.

Po dva Porina su dobili Psihomodo Pop za skladbu ‘Donna’ (najbolja izvedba grupe s vokalom, najbolji video broj), Majke za najbolji koncertni album i video program ‘Majke u Tvornici’, Vokalisti Salone za najbolji klapski album i klapsku skladbu ‘Testamentum’ . I ovaj je put dva Porina dobio Lado za najbolju folklornu pjesmu i izvedbu, a toliko su ih dobili i Igor Geržina za najbolji instrumentalni album ‘One click world’ i najbolju instrumentalnu izvedbu, te Elvis Stanić za najbolju produkciju i snimku na Oliverovom albumu.

Dva Porina dodjeljena su i za album ‘Blues for you – tribute to Buha’ koji je pobjedio u kategorijama najbolji album blues glazbe i najbolji album sa raznim izvođačima.

Quasarr i Josipa Lisac su zaslužili Porina za najbolju vokalnu suradnju koju su ostvarili u skladbi ‘Ljubav’, dok su Najbolji hrvatski tamburaši pobijedili u kategoriji najbolji album tamburaške glazbe. Aljoša Šerić i Tomislav Šušak dobili su Porina za najbolji aranžman na singlu Pavela ‘Čuvaj me’.

Od diskografa prednjače Croatia Records s 12 Porina i Aquarius Records s 10 Porina, a slijede ih Menart s 5, Dallas Records s 4 i Scardona s 3 Porina.

Nagrade u kategorijama klasične i jazz glazbe dodjelit će se u ponedjeljak u 20:30 sati, na svečanoj dodjeli Porin Classic, koja će se moći pratiti na 1. programu HTV-a.

Porin

Tagged: , , , , , , , ,