Dokumentarna komedija Gangster te voli

Zbog povećane potražnje, u četvrtak 13. veljače u 21 sat u zagrebačkom Dokukinu Grič prikazat će se doku-spektakl Gangster te voli. Samo za taj dan prikazivanja cijena ulaznice bit će 15 kuna.

Ciklus filmova i predavanja ‘Hall of Fame’ prebacit će se za idući tjedan. Tako će se dokumentarac Mjesto rođenja poljskog redatelja Pawela Lozinskog publici predstaviti u četvrtak, 20. veljače u 21 sat.

Gangster te voliProdukcijska kuća Restart nedavno je počela kinodistribuciju dokumentarne komedije Nebojše Slijepčevića ‘Gangster te voli’. Film će se moći pogledati u tridesetak gradova u Hrvatskoj, isključivo u nezavisnoj mreži distribucije.

Gangster te voli‘ je tragikomedija o ljubavnim odnosima u 21. stoljeću. Nedjeljko Babić bračni je posrednik. Prije 25 godina ostavio je posao parketara kako bi se posvetio karijeri za koju je rođen – spajanju usamljenih muškaraca i žena. Brzo se proslavio, zahvaljujući uspješnosti, ali i svom zvučnom nadimku – Gangster. Za razliku od suvremenih bračnih posrednika, Gangster vjeruje u osobni kontakt (pogledajte trailer!)

Svakoga svojeg klijenta upozna osobno kako bi ga procijenio, ali i dao mu neke korisne savjete. Kada se Gangsteru  za pomoć u pronalaženju muža obrati 35-godišnja Bugarka Maja, čini se da će njen slučaj biti vrlo jednostavan za riješiti. No, činjenica da je Maja samohrana majka trogodišnjeg djeteta i strankinja, ovaj slučaj pretvara u Gangsterovu nemoguću misiju.

Momci u Hrvatskoj koliko god bili željni da pronađu životnu partnericu, ne žele Bugarku s djetetom. Njen slučaj razotkriva tragičnu apsurdnost patrijarhalnih muškaraca u modernom društvu: iako su usamljeni, vlastite predrasude onemogućavaju ih da se promjene i ostvare ono što najviše žele.

Dokukino

Tagged: , , , , , , , , , , , ,