Dolenčićev Dundo Maroje u Dubrovniku

Ulaznice za sve četiri izvedbe Držićeva ‘Dunda Maroja’ u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, koji je na programu Dubrovačkih ljetnih igara 9., 10., 11. i 12.  kolovoza na Držićevoj poljani, rasprodane su.
Dundo Maroje-režija Krešo DolenčićRemek-djelo hrvatske renesansne književnosti, komedija Marina Držića ‘Dundo Maroje’, jedan je od vrhunaca domaće dramske literature i briljantan tekst u kojemu autor duhovito progovara o Dubrovniku, njegovim građanima i načinu života. Veza između ove najpoznatije Držićeve komedije i Dubrovačkih ljetnih igara traje od samog početka festivala, a zadnji puta su ga Igre na scenu postavile prije 14 godina, kad se u režiji Ivice Kunčevića igrao na Peskariji.

Režiju potpisuje Krešimir Dolenčić, dramaturginja je Mila Pavićević, scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Doris Kristić, dok Dunda Maroja igra Maro Martinović, Nikša Butijer je u ulozi Bokčila, Filip Detelić igra Mara, Pomet je Frano Mašković, Popiva Petar Leventić, Laura Ksenija Marinković, a Petrunjela Srđana Šimunović.

DLJI


 

Pročitajte još: Dubrovnik: Romeo i Giulietta u palači Skočibuha

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,