Darujemo ulaznice za Don Juana

U suradnji s Teatrom Manje je više, 2 čitatelja/ice darujemo s po 2 ulaznice za Molièreovu predstavu ‘Don Juan’ u režiji Ivice Kunčevića, koja će se održati u četvrtak 11. prosinca u 20 sati u  u Centru za kulturu Trešnjevka.Hrvoje Klobučar-Don JuanKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu i za koji termin.

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 10. prosinca u 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 11. prosinca u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Zavodnik. Ljubavnik. Pobunjenik. Hedonist. Razvratnik. Vjernost je samo za glupane, a najveći ljubavni užitak promjena, kaže on. Tko je zapravo Don Juan?

Nakon što je lani na Dodjeli nagrada hrvatskog glumišta osvojio nagradu za najbolje redateljsko ostvarenje za izuzetno hvaljenu dramu ‘Cyrano’, redatelj i osnivač Teatra Manje je više, Ivica Kunčević, u svojoj je poznatoj maniri zgušnjavanja gorostasnih komada, na kazališne daske postavio Molièreova ‘Don Juana’.

Uloga najvećeg zavodnika povjerena je Hrvoju Klobučaru koji će nam otkriti ljubavničke moći i noći okorjelog bonvivana, u priprostog Sganarellea glumački se ‘uvukao’ s Filip Riđički, dok role prosjakinja nose mlade i talentirane Mia Krajcar i Anja Matković. Scenografiju potpisuje dugogodišnji ‘alfa i omega’ Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender, dok je za glazbenu kulisu zadužen Neven Frangeš, a kostime Danica Dedijer.

Uživajte u flambojantnoj suigri glumačkog kvarteta, gdje se zaoštrava interpretacija unutarnjeg života najvećeg zavodnika svih vremena, očajničkog pobunjenika kojem su joie de vivre na njegov šarm pokleknule lijepe žene. Predstava ‘Don Juan’ pravi je kazališni afrodizijak.

Redatelj Ivica Kunčević o predstavi kaže:
‘Nakon Rostandovog Cyrana, Teatar manje je više uprizoruje Moliereovog Don Juana. Nastavljamo s interpretacijama najvećih dramskih naslova u dramaturškim obradama za minimalan broj glumaca,u inscenaciji i kostimeriji svedenoj na bitno, uvjereni da nas odbacivanje spektakularnog nužno privodi poetskoj esenciji djela. Don Juan je u svakodnevnom govoru postao sinonim za zavodnika. Ali on je i čovjek, koji se ne obazire ni na čije opomene i smatra budalaštinama sve u što mi vjerujemo…sotona i heretik. Pa i u zavodništvu je dijaboličan. Kad osvoji – odbacuje. Uzbuđuje ga sam čin osvajanja. Osvojeno ostavlja slomljeno i poniženo.Najveći je to zločinac kojega je zemlja ikad nosila, koji ne vjeruje ni u Boga, ni u vraga… tako ga vidi priprosti Sganarelle. I velikim dijelom ima pravo. Ostaje, međutim, onaj skriveni, unutarnji život tog očajničkog pobunjenika, neka fundamentalna pitanja kojima, provocirajući sve općeprihvaćene društvene vrijednosti, pokušava polemizirati sa samim Bogom. Neće ga u tome zaustaviti ni molbe ostavljene ljubavnice, ni prijetnje oca, ni kameni kip koji je progovorio. On uporno srlja u svoju zlu kob. Je li ga, na kraju, zgromio Bog? Ili, možda, društvo koje svojim životom i nazorima neprestano dovodi pod sumnju? Je li Don Juanova pobuna usmjeren prema metafizičkom ili društvenom bogu? To su osnovna pitanja koja, pokušavajući ispoštovati sve bogatstvo genijalnoga klasičnog djela, zaoštrava naša interpretacija.’

I. C.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,