Drama je u nama: 29. Marulićevi dani

Čak 13 predstava u utrci za festivalske nagrade, zanimljiv popratni program, a za kraj, izvan konkurencije, predstava ‘Pansion Eden’ jednog od najintrigantnijih mlađih europskih redatelja Árpáda Schillinga – to je ponuda 29. Festivala hrvatske drame Marulićevi dani, koji se održavaju od 23. do 30. travnja u Splitu.Marulićevi dani međunarodna su natjecateljska smotra uprizorenih hrvatskih dramskih tekstova u izvedbi kazališta iz svijeta i Hrvatske. Uz tradicionalnu nagradu publike, ocjenjivački sud najboljim ostvarenjima dodjeljuje nagrade Marul u šest kategorija, a list Slobodna Dalmacija dodjeljuje još i nagradu žirija svojih čitatelja.

Na početku Festivala objavljuju se i dobitnici nagrada Marin Držić za najbolje dramske tekstove u prethodnoj godini koje dodjeljuje Ministarstvo kulture.

Festival se održava u organizaciji Hrvatskog narodnog kazališta Split, čiji je ravnatelj intendant Goran Golovko. Izbornica 29. Marulićevih dana je Mira Muhoberac, koja je pogledala 108 predstava u Hrvatskoj i inozemstvu, nastalih na temelju hrvatskog dramskog teksta.

Opširnije na: Marulićevi dani

S. T.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,