Duboki rezovi: Filmsko putovanje tamnom stranom ljudske prirode

Omnibus ‘Duboki rezovi’, intrigantna filmska studija nasilja u režiji Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića, u travnju stiže u neovisna kina diljem Hrvatske.

Čega se sjećate iz djetinjstva? Postoji li priča koja vam je obilježila život, koja vam se urezala u pamćenje duboko poput pretrpljene boli? Tri kratke filmske priče objedinjene u ‘Dubokim rezovima’, nastale na temelju tri domaća književna predloška s potpisima Olje Savičević Ivančević, Ksenije Kušec i Romana Simića, gledatelje vode na filmsko putovanje tamnom stranom ljudske prirode.

Filmski triptih ‘Duboki rezovi’ u fokus stavlja tri disfunkcionalne obitelji. ‘Trešnje’ montažerke i redateljice Dubravke Turić, premijerno su prikazane u programu 15 dana autora na Festivalu u Cannesu, tragična su priča o odrastanju u dalmatinskom zaleđu. U drami s elementima horora ‘Smrt bijela kost’ u režiji Filipa Mojzeša, bezazlena dječja igra iznenada prerasta u dramatičnu situaciju, a u segmentu ‘Predmeti koji tonu’ Filipa Peruzovića upoznajemo brižnog oca koji sumnja da je njegova, sad već odrasla kći žrtva obiteljskog nasilja.

Sjajan glumački ansambl čine: Lana Barić, Nikša Butijer, Milivoj Beader, Areta Ćurković, Roko Glavina, Franko Jakovčević, Donat Zeko, Glorija Pinturić, Lily Antić, Borna Fadljević, Živko Anočić, Jadranka Đokić i Asja Jovanović, Vinko Kraljević, Mirela Brekalo, Marina Redžepović, Bernard Perić, Mladen Vasari, Ljiljana Bogojević, Nina Erak-Svrtan…

Film će se prikazivati u Zagrebu (kino Europa, od 14. travnja i kino Kinoteka, od 20. travnja), Samoboru (POU Samobor, 13. i 14. travnja), Sisku (Dok kulture Kristalna kocka vedrine, 20. travnja), Varaždinu (Kino Gaj, 12. i 16. travnja), Rijeci (Art-kino Croatia, 14, 15. i 16. travnja), Splitu (Kinoteka Zlatna vrata, 4., 5., 19. i 25. travnja) i Šibeniku (Kino-klub Šibenik, 3. travnja).

‘Duboki rezovi’ nastali su u produkciji zagrebačke tvrtke Kinematograf, producentica je Dijana Mlađenović, a za distribuciju su zadužene Pari Pikule.

V. C.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,