Dugo Selo: Palača Drašković postaje Kulturni centar

Povijesna palača grofova Drašković, bivši Dom zdravlja, a danas napuštena zgrada u samom centru Dugog Sela za dvije godine postat će moderan Kulturni centar.Na konferenciji za medije ispred palače istaknuto je kako lokalna vlast ulaže resurse i poduzima niz aktivnosti kojima je cilj podizanje kvalitete života stanovništva među koje spada i ovaj centar.

Gradonačelnik Nenad Panian rekao je kako je do sada uloženo 50 milijuna kuna u građevine Dugog Sela te su svi planirani projekti dovršeni na vrijeme. ‘Ovaj projekt je zadnji i trenutno najveći u Gradu, naš ponos. Uz 10 projekata koje smo ostvarili u posljednje tri i pol godine ovaj je kruna cjelokupnog rada. Svim građanima poručujem kako će na ovom mjestu moći ostvariti sve kulturne, umjetničke i gradske aktivnosti jer će zgrada živjeti svoj život’, kazao je Panian.

Pozvao je sve kolege gradonačelnike i načelnike da iskoriste mogućnost bespovratnih sredstava za brownfield investicije kako bi ostavštinu predaka priveli funkciji. Najavio je i nove projekte koji će se započeti u Gradu, poput biciklističke staze, obilaznice i Veleučilišta glazbene škole, koji će dodatno poboljšati svakodnevni život.

‘Grad Dugo Selo će postati značajan kulturni europski grad nadomak glavnom gradu i bit će njegova potpora, grad u koji će se doseljavati sve više mladih i grad u koji će investitori željeti uložiti sredstva.’

V. K.Tagged: , , , , , , ,