Elemental: Pjesma o snovima i putovanjima

Kraj godine obično je vrijeme kad se neka poglavlja zatvaraju a novi planovi stvaraju. Bend Elemental, spontano ali prigodno, upravo zatvara jedno poglavlje i to novim singlom i spotom. Pjesma ‘Sanjam’ posljednji je singl koji nam donosi album ‘Tijelo’.Album ‘Tijelo’ dvostruki je s 18 pjesama koji je Elemental izdao za vlastiti nakladničku kuću i kojim je proslavio svojih 18 godina postojanja. Pobrao je mahom odlične recenzije i osvrte a osvojio je i nagradu Porin za ‘Najbolji album alternativne i klupske glazbe’, ‘Najbolje likovno oblikovanje’, dok je prvi singl s albuma, pjesma ‘Goli i bosi’ odnijela titulu ‘Pjesme godine’. No, vrijeme je da se jedna priča zatvori, kako bi se nova mogla stvarati.

Pjesma ‘Sanjam’ govori o snovima i putovanjima, te bijegu u ‘neke udaljene svjetove’. Spot koji prati pjesmu je pomalo personaliziran jer se u njemu, najvećim dijelom, pojavljuju kadrovi putovanja Mirele Priselac Remi.

U spotu se, tako, pojavljuju kadrovi iz raznih gradova i kontinenata pa će vas ‘Sanjam’ odvesti u Cataniju, na Etnu, u Berlin, Amsterdam, London, Los Angeles, Santa Cruz, San Francisco, San Luis Obispo i Pariz, ali i daleku Indiju.

Redateljska palica prepuštena je u ruke Marka Milovca i C47film/Spotlight produkcijske kuće s kojima ‘Elemental’ surađuje već dugi niz godina, direktor fotografije videa ‘Sanjam’ je Ivan Zadro, dok je za montažu zaslužan Slaven Jekauc.

Kako pjesma govori, osim o snovima, i o putovanjima, Elemental je na svojoj facebook stranici organizirao i nagradnu igru gdje su, u suradnji s AZM politrip, pratitelji benda mogli osvojiti zanimljiva putovanja po Europi, a fanovi stranice imat će priliku uskoro osvojiti i doček Nove godine u jednom posebnom pitoresknom europskom gradu.

S izlaskom spota za pjesmu ‘Sanjam’ bend najavljuje odlazak u studio, stvaranje novih pjesama i nekih novih priča. U 2018. godini Elemental slavi 20 godina, pa očekujte proslavu okruglog rođendana uz puno zanimljivih trenutaka kroz godinu, nove pjesme, nove spotove, puno koncerata ali i iznenađenja.

T. T.


Tagged: , , , , , , , , , , , ,