Elvis: Kralj rock’n’rolla u CineStar kinima

Dugo očekivani filmski spektakl privukao je zaljubljenike u život i djelo jedne od najutjecajnijih ličnosti 20. stoljeća.

Filmski bogata godina do sada je već donijela brojne i dugo očekivane blockbustere zbog kojih su kino dvorane postale omiljena odredišta različitih generacija. No, večer na Très chic projekciji u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema obilježio je dolazak najvećeg među najvećima, kralja rock’n’rolla Elvisa Presleyja. Ako ste gledali ‘Top Gun: Maverick’ u društvu još jedne generacije, ovo je definitivno film koji također morate pogledati u kinu zajedno – ovakvi filmovi hrane dušu, spajaju naizgled nespojive naraštaje koje imaju toliko toga sličnog i pružaju neponovljivo iskustvo velikog platna. Interes o životu i djelu zvijezde koja je napravila revoluciju u glazbenom svijetu ne jenjava ni danas, a popularnost mu je i dalje prisutna na globalnoj razini. Vječni hitovi, unikatni plesni pokreti, originalna frizura, personalizirani kostimi i neizostavni Cadillac, samo su dio onoga po čemu se kralj razlikovao od ostalih.

Glazbeno dramska biografija ‘Elvis’ u distribuciji Blitza prati život i glazbu jedinstvenog i neponovljivog kralja rock’n’rolla, Elvisa Presleyja čiji život nije bio nimalo jednostavan i bajan.

U fokusu filma je komplicirani i turbulentan odnos s menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom. Priča duboko zadire u složenu dinamiku njihova odnosa koja se protezala kroz 20 godina, točnije od Elvisova uspona pa sve do vrhunaca svjetske slave. Osim toga, prikazana je i fatalna ljubav s Priscilom koja je gledanje filma u Cannesu, baš kao i cijela Elvisova obitelj, doživjela izuzetno emotivno.

Za moderan pogled na glazbenu legendu zaslužni su redatelj Baz Luhrmann i studio Warner Bros Pictures. Ulogu Elvisa utjelovio je Austin Butler, a Tom Hanks menadžera Toma Parkera. Izvrsne kritike struke i publike, sjajna glumačka postava i 12-minutne ovacije publike u Cannesu dovoljno su dobar razlog da se zaputite u najbliže Cinestar kino i uživate u priči o glazbenoj ikoni, koja kroz svoju glazbu živi i danas.

Ovo nije povratak u povijest, ovo je priča o Elvisu ispričana na najmoderniji mogući način kroz nevjerojatan soundtrack na kojem sudjeluju neka od najpopularnijih imena svjetske glazbene scene – Doja Cat, Tame Impala, Kanye West i Diplo, Chris Isaak, Eminem, Måneskin… Imate osjećaj da uranjate u sredinu 20. stoljeća, skačući s vrha top lista 21. stoljeća i vraćajući se natrag po još – a to putovanje traje preko 2 sata i 30 minuta.

T. Š. / Foto: Bojan Zibar


Tagged: , , , , , , , , , , , ,