Etno kolekcija Mine Petre u Japanu

Hrvatska poslovna torba, zagrebačke etno dizajnerice Mine Petre, uskoro će se naći u elitnim dućanima Tokija, uz bok vodećih imena svjetske mode.

Japanske manekenkeNjezinu etno kolekciju ‘Materina priča’ i poslovnu torbu ‘Tkanica’ vidjelo je više od 200.000 posjetitelja sajma ‘JATA World Tourism, Congress and Travel Fair’, nedavno održanom u Tokiju, na kojem je sudjelovalo 157 zemalja. ‘Tkanica’, koja je proizvod tkalačke zadruge iz Knina, pobudila je veliki interes tamošnjih medija i bila među najviše fotografiranim eksponatima na izložbi ‘Be CROative’ koju su organizirale Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska turistička zajednica. Mina Petra, čiji je rad inspiriran hrvatskim narodnim nošnjama i istodobno prilagođen modernom vremenu, oduševljena je uspjehom koji je postigla u Japanu. – Sretna sam što će se hrvatski modni dizajn s etno motivima, a osobito hrvatska poslovna torba ‘Tkanica’ uskoro naći u elitnim dućanima Tokija uz vodeća imena svjetske mode – kazala je Mina Petra.

Uz promociju u dalekom Japanu, kolekciju naše poznate dizajnerice japanski će turisti imati prilike vidjeti i u zagrebačkoj etno radionici, kao i etno zbirci njezine kulturne udruge.

M. T.

Foto: FAMA