Facebook grupa SOS Ukrajina – pomaže i spaja

Hrvatski su građani osnovali Facebook grupu SOS Ukrajina kroz koju se direktno spaja ljude, te pronalazi rješenje za potrebe Ukrajinaca.Strahote ruske agresije potaknule su Zagrepčane, od kojih su neki na privremenom radu u Ukrajini, da se direktno uključe u pomaganje potrebitima u Kijevu, ali i ostalim gradovima. Grupa je u nekoliko dana došla do gotovo 9000 članova, a pozivaju sve koji mogu pomoći da se priključe grupi.

‘Odaziv je odličan i od starta skupljamo podatke, ali i spajamo ljude. Radimo na više različitih kanala, osim FB grupe komuniciramo u direktnim i manjim grupama na drugim aplikacija, koristimo sve moguće aplikacije i platforme!’, ističu iz Inicijative. Facebook grupu osnovale su Zagrepčanke Nina Mia Čikeš, Kristina Jelčić, Nika Bijelić i Ukrajinka Ganna Kamendrovska.

Grupa je napravljena za koordiniranje pomoći Ukrajini i Ukrajincima kako bi na jednom mjestu okupili sve zainteresirane za materijalnu i logističku pomoć oko smještaja izbjeglica te dijeljenja informacija s mjesta zbivanja koje su provjerene. Svaka pomoć je dobrodošla.

‘S obzirom da imamo obitelj, prijatelje i kolege u Ukrajini, imamo provjerene informacije o situaciji koja se događa na terenu i koordiniramo s njima podatke koje nam dostavljaju s mjesta događanja’, poručili su iz Inicijative.

Autori grupe pozivaju građane ako imaju mogućnosti za pružanje bilo koje vrste pomoći ukrajinskom narodu, da se o tome u što kraćem roku jave putem poruka u grupi, jer će na tako najbrže doći do konkretnih kontakata.

www.facebook.com/groups/sosukrajina

Tagged: , , , , , , , , ,