Fašnička izložba na otvorenom

Najveća fašnička izložba na otvorenom traje do 4. ožujka
Samoborski fašnik-Marina Lovrić MerzelSamo na 188. Samoborskom fašniku moguće je na jednom mjestu dobro se zabaviti, fino se najesti i popiti koju i uz to se još kulturno uzdizati na najvišoj razini. Pa gdje drugdje je moguće istovremeno vidjeti djela Da Vincija, Picassa, Andyja Warhola, Muncha, Vermeera, Granta Wooda… I to još za nula kuna.

Samoborski fašnik-Slavko LinićAli, kao što se obično kaže u reklamama, to još nije sve! U Slobodnoj fašničkoj republici moguće je doživjeti i čaroliju Alise u zemlji čuda, upoznati licem u lice Slavka Linića i kupiti koju državnu tvrtku od njega, gurnuti glavu u wc školjku bez ikakvih posljedica, vidjeti kakva rješenja za naše probleme nudi profesor Baltazar, proći kroz najšarenija fašnička Ta najveća izložba na otvorenom rezultat je rada dekoraterske ekipe Ivan Jambrešić, Maja Cipek, Mirela Noršić, predvođene hrvatskim majstorima karikature Nikom Titanikom (Nikola Plečko) i Nikom Barunom, a Tomislav Lončarić i Adam Juratovac bili su im pri ruci za sve oblike pomoći.

Njihov višetjedni trud postavljen je na ulicama i po pročeljima fašničkih zgrada i prepušten kritičkom oku svih posjetitelja 188. Samoborskog fašnika. Sve fašničke umjetnine, za razliku od muzeja i galerija, poželjno je što više fotografirati i što glasnije komentirati, a tko zna, možda na kraju organiziramo i fašničku aukciju pa Mona Lisa Sanader ili Dora Maar Merzel ukrase i kakav privatni bunker ili zid kakve vile.

Fašnik

Pročitajte još: Raznolik program do kraja Samoborskog fašnika

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,