Fašničke spelancije u Samoboru

Samobor od danas (petak, 21. veljače) postaje sjedište Slobodne fašničke republike.Samoborski fašnik-najava početkaNa središnjem gradskom trgu od 18 sati počinju program te ceremonija primopredaje ključeva grada koje će od predstavnika aktualne vlasti preuzeti Princ Fašnik i njegovi pomoćnici Sraka, Sudec i Fiškal. Činom preuzimanja vlasti počinje dvotjedna vladavina maski na 188. Samoborskom fašniku, uz cjelodnevne programe oba fašnička vikenda i na pokladni utorak, 4. ožujka, a sve pod sloganom ‘Imamo vizu, skurimo krizu’.

Već prve večeri u novoproglašenu republiku dolaze pokretači dobrih vibracija Samba Senj te maskirani gosti iz Brista, Cavtata i Čapljine, uz domaće maškare iz srednjih škola te Bailatino i Kuburaško društvo Gromovnik. U 19.30 očekuje se i prva revija uz izbor fašničkih maski, a u glazbenom dijelu programa na središnjoj pozornici i u šatoru nastupaju grupe Rubikon, Begini i Black & White.

Prve fašničke subote i nedjelje u prijepodnevnim satima očekuju nas maskirane dječje povorke, a od 13 sati počinje raznoliki zabavno-glazbeni program na pet fašničkih lokacija u centru Samobora, koji će trajati do kasnih noćnih sati. Maskiranju se pridružilo i 25 samoborskih ugostiteljskih objekata svojim posebnim fašničkim programima. Djeca će moći sudjelovati u likovnim radionicama i predstavama.

Sve koji do Samobora namjeravaju automobilima razveselit će vijest da je parkiranje u Fašničkoj republici u dane vikenda besplatno, a za korisnike autobusnog prijevoza osigurana je i besplatna noćna linija za Zagreb sa subote na nedjelju u 2 i 30 sati te u 4 sata. Ulaz na sva fašnička događanja i spelancije također je besplatan!

Fašnik

Pročitajte još: Samoborski fašnik: Imamo vizu, skurimo krizu , Izložba o fašničkoj povijesti

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,