Fenomenalni Aktovi fotografa Stanka Abadžića

Povodom svog 70. rođendana Stanko Abadžić priređuje crno-bijelo senzaciju u velikom formatu.Njegov rad koristi vizualni jezik koji umjetnikova vještina čini univerzalno razumljivim i čiju ljepotu cijene promatrači svih profila. Estetika ljudske forme ne prestaje biti predmetom divljenja za svako oko, a način na koji ih Abadžić kombinira s interijerom ili eksterijerom čini ih tim zanimljivijima.

Doživite izvrsne aktove u do sada najvećim formatima koji otkrivaju Abadžićevu vještu igru svjetla i sjene i majstorsko kompozicijsko umijeće u svojem punom potencijalu. Kroz intimnu atmosferu svojih fotografija, Abadžić osnažuje i destigmatizira ženski lik, uhvaćen fotoaparatom u svakodnevnim situacijama i laskavom prirodnom osvjetljenju. Umjetnik ne traži inspiraciju u profesionalnim modelima, već u običnoj, putenoj ženi čiji nam skriveni svijet otkriva kroz snažan vizualni identitet svojih crno bijelih fotografija.

Otvorenje izložbe ‘Aktovi’ održat će se u srijedu, 15. lipnja (20 sati) u zagrebačkoj Laubi. Fotografije su na prodaju, a na samoj izložbi bit će moguće kupiti i prekrasno izdanje Abadžićeve najnovije fotografske monografije.

B. L.Tagged: , , , , , ,