Feravino proslavilo blagdan svetog Vinka

Iza nas je izvrsna godina. Uoči turističke sezone plasirali smo Grasecco i Francescu, nove pjenušce proizvedene charmat metodom, povećali smo izvoz, proširili smo se na nova tržišta među kojima su Karibi i Singapur, imamo sjajan tim mladih enologa i nadamo se da ćemo i ove godine nastaviti nizati poslovne uspjehe, kazao je na početku nove vinogradarske godine Luka Vrga, član Uprave Osilovca u čijem je sastavu Feravino.Uz Mladu Graševinu i Mladu Frankovu Feravina, domaću slaninu, kobasice i slavonske specijalitete, među kojima se tradicionalno izdvaja vol s ražnja i slavonski čobanac, do jutra se slavilo na vinorodnom položaju Božilovac.

U ovim krajevima nema veće proslave od Feričanačkog vinca, koje u malene Feričance svake godine dovede više od tisuću posjetitelja. Blagoslov vinograda, rezidba trsova na tri pupa, kićenje čokota kobasicama i kulenom te zalijevanje vinove loze lanjskim vinom, tradicija je kojom se priziva rodna vinogradarska godina.

‘Kontinuiranim ulaganjem u vinariju, podizanjem razine kvalitete naših vina, investiranjem u turističku ponudu Feričanaca i novim zapošljavanjima, tvrtka Osilovac predvodnik je unapređenja života lokalne zajednice i najznačajniji gospodarski subjekt feričanačkog kraja’, istaknuo je Ivan Maričić, predsjednik Uprave Osilovca.

A. R. / Foto: TV Našice


Tagged: , , , , , , , , , , , ,