Festa 2014 Dubrovnik

Trinaestu godinu za redom održava se višednevna manifestacija Festa 2014 Dubrovnik, koja tradicionalno otvara službeni program proslave blagdana Svetoga Vlaha i Dana Grada Dubrovnika.
Festa 2014 DubrovnikFesta od Klapa u četvrtak 23. siječnja 2014. (20.00) u Kazalištu Marina Držića okupit će 14 muških i ženskih klapa uglavnom iz Dubrovačko-neretvanske županije, u čast nezaboravnog trogirskog tenora Vinka Coce. Kroz prigodni tratamenat predstavit će se udruga Agroturizam Konavle.

Festa 2014 Dubrovnik – središnji veliki koncert u petak 24. siječnja (20.00) u Revelinu, programski se nastavlja po konceptu tematskih cjelina: Festa od balada- Rade Šerbedžija. Angažirani su i priznati instrumentalisti koji Radu prate na hrvatskoj turneji, grupa Zapadni kolodvor, čiji je zaključni koncert upravo u Dubrovniku .

Dubrovačka Rock-parada, u subotu 25. siječnja (22.00) u tvrđavi Revelin nastavit će niz nekad čuvenih, a kroz Festin program obnovljenih okupljanja dubrovačkih glazbenika, ansambala i DJ-a, uz nastup gostujuće rock zvijezde Marijana Bana i Diktatora.

U nedjelju 26. siječnja u crkvi Svetoga Vlaha bit će koncert dubrovačkih opernih diva, uz suradnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Izložba o Sv. Vlahu – u ponedjeljak 27. siječnja – Kazalište Marina Držića (19.00) i Galerija Sebastian (20.00) priprema se zajedno s Hrvatskom maticom iseljenika u Dubrovniku.

U srijedu  29. siječnja (10.00) u hotelu More u suradnji s Gospodarskom i Obrtničkom komorom, Turističkim zajednicama, Gradskim i Županijskim upravnim odjelima i Udrugama vinara organiziraju se radionice Feste od vina – o sljubljivanju autohtonih jela i vina na temu ‘Nepravedno zapostavljene namirnice u novom modernom ruhu sa zlatnim kapljicama iz naše županije’.

Novi dubrovački vinski festival Festiwine predstavlja se u petak 31. siječnja u 11.00 u hotelu Royal Importanne. Dubrovačka klapa Kaše predstavlja svoj prvi CD u petak 31. siječnja u 20.00 u Lazaretima.
U subotu, 1. veljače, kao svojevrsnu uvertiru u Festu od vina – u Luži od 10.00 predstavit će se proizvodi uljara i maslinara Dubrovačko-neretvanske županije. U nedjelju 2. veljače na Kandeloru u Luži ćemo od 10,00 prirediti Festu od vina s Gospodarskom i Obrtničkom komorom Dubrovačko-neretvanske županije!

Humanitarna namjena trinaeste Feste sa svih je izvedaba usmjerena obnovi Crkve svetoga Vlaha.

Brilliant Events

Tagged: , , , , , , , , , , ,