Film Bobe Jelčića: Sam samcat na zagrebačkim ulicama

Zagrebačke ulice ovog ožujka postaju kulisa za snimanje dugometražnog filma redatelja Bobe Jelčića pod radnim naslovom ‘Sam samcat’. Početak snimanja je 3. ožujka, a snimat će se šest tjedana na tridesetak lokacija u gradu.

Nakon vrlo uspješnog prvijenca ‘Obrana i zaštita’, Bobo Jelčić snima novi dugometražni film, a produkciju je opet prepustio produkcijskoj kući Spiritus movens, s kojom je već razvio odličnu suradnju. Bobo je i za ovaj film sam napisao scenarij. Snimanje se bliži pa su trenutačno u fazi glumačkih, kostimskih i make up proba s glumcima i suradnicima. ‘Veselimo se početku snimanja, bit će to jako dobar film’, najavljuje redatelj.

U filmu glume Rakan Rushaidat, Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Ksenija Marinković, Nikša Butijer, Milivoj Beader i cijeli niz poznatih glumaca.

‘Trenutačno nam na probama Bobo duboko zadire u intimu i odnose likova, što i nije tako uobičajeno za redatelje našeg podneblja’, odao je tajnu s proba Miki Manojlović. Pohvalio se i da ga snimanje ovog filma jako veseli te da jedva čeka ožujak kada će napokon moći vidjeti rezultate svojih proba.

Snježana Sinovčić Šiškov kaže da je Bobu priželjkivala u teatru, ali kad ga je dobila na filmu, iskreno se razveselila. ‘Rad s Mikijem nisam mogla ni sanjati, tako da sada živim svoj glumački san’, ističe splitska glumica.Radnja filma govori o raznim emotivnim fazama kroz koje prolazi svježe rastavljeni otac Marko. Gledatelji će pratiti borbu glavnog glumca za ostvarenje svoga prava da više viđa svoje dijete. Fokus priče je na odnosu roditelja prema djetetu, točnije njihovoj borbi za više vremena s djetetom.

Podršku filmu pružili su HAVC i Fondacija za kinematografiju Sarajevo, a najavljen je kao punokrvni art film. Baš zbog toga film neće poticati pitanja nepravednosti sustava i muško-ženskih odnosa, već će biti usredotočen na pojedince koji uz pomoć institucija pokušavaju riješiti najdublja pitanja svoje intime.

J. G.

Tagged: , , , , , , ,