Finale Miss Hrvatske u Crikvenici

Na press konferenciji izbora Miss Hrvatske 2015., u zagrebačkom Velvetu, organizacijski tim je najavio vrijeme i mjesto finalne večeri te predstavio niz aktualnosti i nadolazeće planove.
Maja Vračarić Kuljiš, Antonija Gogić i Iva Loparić KontekZavršnica izbora Miss Hrvatske održat će se 12. lipnja u Crikvenici, u hotelu Omorika, koji se upravo preuređuje i koji će blistati u punom sjaju kada se u njega usele natjecateljice. Upravo na crikveničkoj rivijeri jedna od njih će ponijeti titulu najljepše i započeti s pripremama za odlazak na izbor za Miss svijeta.

Oživljena županijska natjecanja

Vlasnice licence Iva Loparić Kontek i Maja Vračarić Kuljiš govorile su o županijskim izborima koji se organiziraju diljem Hrvatske. Svaka županija opet će imati svoje polufinalno natjecanje, a neka od njih su na uskoro na rasporedu. Prvi po redu je izbor za Miss Sisačko-moslavačke županije 18. travnja u Hrvatskom domu u Petrinji, slijedi Zagreb i Zagrebačka županija 23. travnja u Laubi, a nakon toga sve ostale zaključno s izborom za Miss Splitsko-dalmatinske županije koji će se održati 3. lipnja.

Ljepota sa svrhom

I ove će godine organizatori posebne napore uložiti u humanitarnu dimenziju projekta. ‘Ljepota sa svrhom’ moto je pod kojim se misice diljem svijeta bore za plemenite ciljeve, a naše ljepotice će svoje snage usmjeriti na prikupljanje sredstava za pomoć Kući ljubavi koju je osnovao Caritas Zagrebačke nadbiskupije.
‘Kuća je otvorena 1991. godine, a namijenjena je novorođenčadi i djeci do tri godine te nezbrinutim majkama i trudnicama. Smještajni kapacitet je 21 dijete i 9 majki ili trudnica i kuća je uvijek popunjena. Veselimo se suradnji s organizatorima Miss Hrvatske i njihovu plemenitom cilju da nam pruže pomoć prikupljanjem materijalnih sredstava, ali i samim podizanjem svijesti o pomaganju u široj javnost’, rekla je voditeljica Kuće ljubavi, Daniela Bukvić.

Crikvenica spremna za festival ljepote

Posebni gosti na ovoj tiskovnoj konferenciji bili su predstvnici grada Crikvenice – zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić, direktorica Turističke zajednice Marijana Biondić  te predsjednik Uprave Jadran Hotela Crikvenica Dino Manestar. Kao generalni pokrovitelji i domaćini velike završnice izbora za Miss Hrvatske redom su istaknuli svoje zadovoljstvo suradnjom i obećali sjajnu zabavu za sudionike događanja i sve posjetitelje.
‘Crikvenica je ponosna što može ugostiti ovako važan događaj i pokazati sve svoje prirodne ljepote i naglasiti gostoljubivost i stoljetnu turističku tradiciju koja ovaj grad čini iznimno poželjnom destinacijom. Spremni smo za festival ljepote i pozivamo vas da dođete i okusite sve što crikvenička rivijera nudi’, rekla je zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić.

Aktualna Miss Hrvatske, Antonija Gogić, najavila je izgled nove krune koju će kreirati i izraditi zlatanica Prahir, a koja će sadržavati nacionalne elemente poput crvenog i bijelog poludragog kamenja te raskošnog pletera.

N. M. / Foto: Nikola Klobučarić

Tagged: , , , , , , , , , , ,