FotOOko postalo međunarodno

Preko 300 malih i velikih fotografa, zaljubljenika u fotografiju, početnika, amatera profesionalaca družilo se u dvorcu Erdődy u Svetoj Nedelji na petom FotOOku – Danu fotografije u Svetoj Nedelji. Ove godine organizatore je posebno veselio dolazak nekoliko fotografa izvan Europe, iz SAD, Turske i Indije.fotookoSudionici su imali priliku uživati u pet radionica koje su suvereno držali svaki na svom planu – Mare Milin – minimalistička fotografija, Damir Senčar – sportska fotografija, Radomir Sarađen – portretna fotografija, Predrag Gostimirović – svadbena fotografija, te Robert Mataković i Ines Viktorija Ljubetić Fišer, voditelji Foto Fashion Overdose radionice.

Fotookeco za djecu do 16 godina je bio apsolutni hit, oko 50 sudionika od 6-16 godina, djeca iz OŠ I.G. Kovačić iz Vrbovskog, OŠ Bogumil Toni iz Samobora, OŠ Sveta Nedelja i djeca čiji su roditelji fotografi, a željeli bi krenuti njihovim stopama. Radionice su vodili Mario Kociper, Valentina Vukadinović i Nevenka Miklenić.

Bogat zabavni program potrajao je od jutra do večeri. Motiva za fotografiranje je bilo mnogo, od vatrogasaca koji su se spuštali niz kulu na glavu, mladenaca na motoru, borbi vitezova, gimnastičara akrobata, plesa, vatre, prekrasnih manekenki, a barokno renesansni dvorac je pružio savršenu kulisu. Zanimljivosti su pridonijeli i sponzori s novitetima u svijetu fotoopreme; Prizma, Fototeh, Anigota, Bratulić i Canosa. Posjetitelji su mogli uživati u izložbama Roberta Pavića ‘Gradovi na vodi’, fotokluba KLIK ‘Glazba u fokusu’ te modne fotografije Foto Fashion Overdose.

‘FotOOko je jedan prekrasan sunčan dan s preko 300 zaljubljenika u fotografiju na jednom mjestu. Pitaju nas kako je to moguće. Odgovor je jednostavan, svatko po malo donese i ostavi nešto samo svoje: ideju, znanje, maštu, snagu, rad, novac, entuzijazam… i na kraju bude toliko toga lijepoga da ispuni srca i zadrži osmjeh još danima, tjednima i mjesecima, do idućeg druženja’, kaže organizator Roman Avdagić.

Nakon FotoOka, slijedi natječaj gdje se svi sudionici natječu u sedam kategorija. Najboljih 60 fotografija bit će predstavljene na izložbi 25. listopada.

Ž. Š.


organ-vida-lukas-birk-marina-paulenka-cemre-yesi
Svečano otvoren 8. Festival fotografije Organ vida

Tagged: , , , , , , , ,