Fotosofia by Vedran Mlikota: Vlaji na Himalaji

U online galeriji ‘Poznati fotografiraju’, pogledajte izložbu fotografija ‘Vlaji na Himalaji’ glumca Vedrana Mlikote.
Vedran Mlikota rođen je 1969. godine u Zagvozdu. Osnovnu i srednju školu završio je u Zagvozdu i Splitu, a 1992. diplomirao je studij glume na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti u klasi profesora Izeta Hajdarhodžića.

Producirao je i glumio u velikom broju kazališnih predstava, filmova i televizijskih serija. Od 1994. do 2010. godine bio je član ansambla Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Nakon toga djeluje kao slobodni umjetnik, a od 2015. je član satiričkog kazališta Kerempuh. Osnivač je i organizator kazališnih susreta ‘Glumci u Zagvozdu’, koji su ove godine proslavili 20 godina. Bio je izbornik i organizator Festivala komedije u okviru Riječkog karnevala. Za svoj umjetnički rad dobio je nekoliko nagrada.

Od djetinjstva je zaljubljen u planine. Kao član planinarskog društva Sveti Jure iz Zagvozda, penje se po najvećim vrhovima Hrvatske, Europe i Azije (Himalaja).

Ovdje izložene fotografije nastale su na planinarskoj ekspediciji ‘Vlaji na Himalaji’ koja je 1. listopada 2017. uspješno osvojila himalajski vrh Mera Peak (6476 m).

Zaustavljajući vrijeme, fotografija ima moć vratiti nas u najsretnije, ali i najtužnije dijelove našeg života, poručuje Vedran Mlikota.

F. S.


Tagged: , , , , , , , ,